• Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας είχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, συνοδευόμενη από την Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης, Μελίτα Ανδριώτη, με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδα Ρουμπάτη και εκπροσώπους των συνδικαλιστικών ενώσεων των εργαζομένων στο Γ.Ν.Κ.

 

 

 

  • Επισημάνθηκε η ανάγκη συνεισφοράς από ολόκληρη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως ήδη πράττει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για διευκόλυνση της διαβίωσης των ιατρών του Νοσοκομείου, αλλά κυρίως ένα μείγμα γενναίων κινήτρων από την κυβέρνηση

 

 

Την ανάγκη δημιουργίας του κατάλληλου μίγματος κινήτρων από πλευράς Υπουργείου Υγείας προκειμένου να στελεχωθεί με προσλήψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, επισήμαναν στην προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας, που είχαν τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022, στο Γ.Ν.Κ., η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης, Μελίτα Ανδριώτη, με τον Διοικητή του ιδρύματος, Λεωνίδα Ρουμπάτη και τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Το «παρών» από πλευράς των συνδικαλιστών έδωσαν οι Πέτρος Αργίτης (Πρόεδρος Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Κέρκυρας), Γιώργος Δάγλας (Γραμματέας Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ.) και Τάσος Παπατσώρης (Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα).

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων έδωσε για μια ακόμα φορά συγχαρητήρια στη Διοίκηση και στους εργαζόμενους του Γ.Ν.Κ. για τον τρόπο, με τον οποίο ανταποκρίνεται το Νοσοκομείο στις υγειονομικές ανάγκες, όπως και για τις προσπάθειες, τις οποίες καταβάλλουν άπαντες υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία Covid19, αλλά και την παράλληλη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Λεωνίδα Ρουμπάτη, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα αύξησης του προσωπικού του Νοσοκομείου σε όλους τους τομείς, κυρίως όμως στον ιατρικό.

Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και συμφωνία ως προς τη μορφή που πρέπει να έχουν τα κίνητρα από πλευράς πολιτείας για την προσέλκυση προσωπικού στο Γ.Ν.Κ., καθώς είναι σαφές ότι τα κίνητρα αυτά δεν αρκεί να είναι απλώς οικονομικής φύσης, αλλά πρέπει ν’ αφορούν και την εξέλιξη της καριέρας των ενδιαφερόμενων ιατρών, την εξασφάλιση της παραμονής τους στον τόπο πρόσληψής τους κλπ.

 

 

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση Κράτσα-Ανδριώτη-Ρουμπάτη, η Αυτοδιοίκηση έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ποικιλοτρόπως και να συμπαρασταθεί, όπως το πράττει ήδη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναλαμβάνοντας μέρος του κόστους διαβίωσης των ιατρών, κάτι που πρέπει να επεκταθεί με ανάλογη συνεισφορά και από τον Α’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης (Δήμοι).

Επισημάνθηκε ακόμα ότι πρέπει να υπάρξουν πιέσεις, ώστε να ενταχθεί και η Κέρκυρα στις άγονες περιοχές Τύπου Α, προκειμένου να είναι ευκολότερο να προσελκύσει προσωπικό για το Νοσοκομείο της. Υπογραμμίστηκε μάλιστα, ότι η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, έχει ήδη κάνει γραπτή παρέμβαση για το θέμα αυτό στο Υπουργείο Υγείας, με προσωπική επιστολή της στον Υπουργό.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η Περιφερειάρχης, το μειονέκτημα της Κέρκυρας στην προσέλκυση προσωπικού για το Νοσοκομείο της ακριβώς επειδή είναι νησιωτικός προορισμός, αποτυπώνεται στη σύγκριση με τη Λευκάδα και το εκεί Νοσοκομείο, όπου η στελέχωση είναι ευκολότερη λόγω της προσβασιμότητας και της διασύνδεσής της με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Η Περιφερειάρχης ζήτησε από τον Διοικητή του Γ.Ν.Κ. μια αποτύπωση του πώς αξιοποιείται η δυνατότητα πρόσληψης επικουρικού προσωπικού μέσω του ΕΣΠΑ, καθώς στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας δεν έχουν γίνει προσλήψεις επικουρικού ιατρικού προσωπικού, παρά μόνο λοιπού προσωπικού, μέσω του προγράμματος αυτού, σε αντίθεση με άλλα Νοσοκομεία των Ιονίων Νήσων, κάτι που πρέπει να επισημανθεί στο Υπουργείο Υγείας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, στην οποία υπάγεται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ώστε να ενισχυθούν οι συνθήκες επάρκειας προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Στη συνάντηση εργασίας συζητήθηκε ακόμα η δυνατότητα ενίσχυσης και αναβάθμισης της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Κ.

 

 

Think before you print!! Προτού εκτυπώσετε, σκεφθείτε αν πράγματι χρειάζεται, σκεφθείτε το περιβάλλον.