Επιλογή Σελίδας

  

 

 

  • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση «Καθαρίζουμε τη θάλασσα» με τον υποθαλάσσιο και παράκτιο καθαρισμό της παραλίας του ΝΑΟΚ στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων-δράσεων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας (30 Μαΐου – 5 Ιουνίου) και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (Κυριακή 5 Ιουνίου), που διοργανώνονται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

 

 

 

 

  

Η σημασία που έχει η αντίληψη της συνευθύνης σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος κι εν προκειμένω των θαλασσών, υπογραμμίστηκε σε μια ακόμα δράση, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων-δράσεων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας (30 Μαΐου – 5 Ιουνίου) και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (Κυριακή 5 Ιουνίου), που διοργανώνονται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Ιόνια Νησιά».

 

Η δράση «Καθαρίζουμε τη θάλασσα», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας -παράλληλα με άλλες δράσεις, οι οποίες εξελίσσονται στα υπόλοιπα νησιά της ΠΙΝ- και αφορούσε τον υποθαλάσσιο και παράκτιο καθαρισμό της παραλίας του ΝΑΟΚ. Οι εν λόγω δράσεις χρηματοδοτούνται από το Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014-2020».

Η συγκεκριμένη δράση έτυχε της υποστήριξης του Λιμενικού Σώματος, της Διοίκησης του ΝΑΟΚ και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, ενώ συμμετείχαν ομάδες εθελοντών δυτών.

 

Από πλευράς Περιφέρειας Ιονίων Νήσων το «παρών» έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Χωροταξίας, Σπύρος Ιωάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς και η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης, Μελίτα Ανδριώτη.