Επιλογή Σελίδας

Η άμεση δρομολόγηση δύο κομβικής σημασίας προβλημάτων για την Ζάκυνθο, της ύδρευσης και της αποχέτευσης, ήταν τα ζητήματα που έθεσε η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Αικατερίνη Μοθωναίου, στην συνάντηση εργασίας με το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλακη κατά την επίσκεψή του στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου με την συμμετόχη των Αντιπεριφερειαρχών Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ευρωπαϊκών Θεμάτων & Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Δρ. Κωνσταντίνου Καποδίστρια, Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας Γιώργου Στασινόπουλου και του Βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου αφού συνεχάρη τον κ. Κουτουλάκη διότι για πρώτη φορά η Κυβέρνηση στο πλαίσιο της νησιωτικής πολιτικής δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκτός από το Αιγαίο και για το Ιόνιο, επιχειρηματολόγησε διεξοδικά την σημαντικότητα της επίλυσης των προβλημάτων που σχετίζονται με την ύδρευση και την αποχέτευση στη Ζάκυνθο και τον αντίκτυπο που έχουν για την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών κατά τους θερινούς μήνες, κάτι που αναγνώρισε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και δεσμεύτηκε να δρομολογήσει εκείνες τις διαδικασίες που απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους, ενώ εξήρε την συνδρομή της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και την άψογη συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε η ανάπλαση της παραλίας του Αργασίου ως έργο διάβρωσης ακτών όπως και οι παραλίες του βασιλικού και οι δυνατότητες χρηματοδότησης αποκατάστασης και πρόληψης με αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος λόγω της διάβρωσης των ακτών που παρατηρούνται όπως και στο Βασιλικό. Παράλληλα εξετάστηκαν οι διαδικασίες που αφορούν τόσο στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών, όσο και σε εκείνο της Λίμνης του Κερίου.

Ο κ. Κουτουλάκης αναφέρθηκε σε θέματα αρμοδιότητάς του και ιδίως συζήτησε με τους Αντιπεριφερειάρχες Δρ. Κωνσταντίνο Καποδίστρια και Γιώργο Στασινόπουλο για τα διαθέσιμα  χρηματοδοτικά εργαλεία και ολοκληρωμένα προγράμματα νησιωτικότητας  στους τομείς προώθησης της νησιωτικής επιχειρηματικότητας, την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου και την Γαλάζια Οικονομία.

 Η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Αικατερίνη Μοθωναίου και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλακης αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.