Επιλογή Σελίδας

 

 Το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη, 25 και 26 Ιανουαρίου αντίστοιχα, από τις 10:00 έως τις 14:00 στην κεντρική είσοδο του Διοικητηρίου Λευκάδας, η διανομή σε πάνω από 160 οικογένειες-δικαιούχους του συγκεκριμένου προγράμματος από Λευκάδα, Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό

 

 Σε πλήρη εξέλιξη είναι σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες η διανομή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής στους δικαιούχους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ Ιονίων Νήσων.

 

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ως Δικαιούχος της Πράξης “Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018-2019”, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ ΕΒΥΣ) που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (δικαιούχοι ΤΕΒΑ), υλοποιεί το πρόγραμμα ΤΕΒΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ “Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2018-2019”.

 

Μετά τις Περιφερειακές Ενότητες Κέρκυρας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, σειρά έχει η Π.Ε. Λευκάδας (αφορά στα νησιά Λευκάδα, Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό), όπου βάσει των στοιχείων, τα οποία διαθέτει η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης, Μελίτα Ανδριώτη, αναμένεται να στηριχθούν έμπρακτα περισσότερες από 160 οικογένειες, οι οποίες είναι δικαιούχοι του εν λόγω προγράμματος. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά οι δικαιούχοι είναι περίπου 1.900 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

 

 

Η διανομή στην Π.Ε. Λευκάδας θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη, 25 και 26 Ιανουαρίου αντίστοιχα, από τις 10:00 έως τις 14:00, στην κεντρική είσοδο του Διοικητηρίου Λευκάδας

 

  • Θα μοιραστούν τρόφιμα νωπά και ξηρά, καθώς και είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΒΥΣ):
 

ΤΡΟΦΙΜΑ

 

 

ΒΥΣ

ΑΛΕΥΡΙ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ
ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΣ ΧΥΜΟΣ ΤΟΜΑΤΑΣ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΚΟΝΗ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ
ΡΥΖΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΖΑΧΑΡΗ ΣΑΜΠΟΥΑΝ
ΦΑΚΕΣ ΨΙΛΕΣ ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ
ΦΑΣΟΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ 10-25kg
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ
ΚΡΕΑΣ ΒΟΕΙΟ  
ΚΡΕΑΣ ΧΟΙΡΙΝΟ  
ΤΥΡΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ  
ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ  
ΠΑΤΑΤΕΣ  
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ  
ΜΗΛΑ  
ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ  
ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ  
ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΜΩΡΑ 1ης ΒΡΕΦΙΚΗΣ  
ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΜΩΡΑ 2ης ΒΡΕΦΙΚΗΣ  
ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ  

 

 

Με μεγάλη ικανοποίηση η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανταποκρίνεται στη σωστή διαχείριση, στην άμεση ανταπόκριση στις προδιαγραφές του προγράμματος, ούτως ώστε να προσφερθούν τα είδη της επισιτιστικής βοήθειας στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Η αποτελεσματικότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ως προς την αναβάθμιση και ενεργοποίηση του εν λόγω ευρωπαϊκού προγράμματος, του οποίου η συνέχιση είχε τεθεί εν αμφιβόλω λόγω ολιγωριών και μη σωστής διαχείρισής του τα προηγούμενα χρόνια, σώζει το κύρος της και αποδεικνύει την ικανότητά της να διαχειριστεί ένα τέτοιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για να ωφελήσει τους ευάλωτους πολίτες σε όλα τα νησιά.

 

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν την αστυνομική τους ταυτότητα, αποδεικτικό δημόσιο έγγραφο του ΑΜΚΑ, μάσκα και αν το επιθυμούν γάντια (χρήση γραφίδας για υπογραφή σε tablet). Πρέπει να τηρούν αποστάσεις μεταξύ τους και γενικά να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας μετάδοσης για την μετάδοση Covid19.

 

Αν οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος ή ενήλικο μέλος της οικογένειας, που είναι δηλωμένο στο ΚΕΑ, δεν είναι σε θέση να παραλάβει, είναι δυνατή η παραλαβή από τρίτο άτομο ΜΟΝΟ όμως με προσκόμιση εξουσιοδότησης (γνήσιο υπογραφής ή gov.gr) που θα αναφέρει και το ΑΜΚΑ του δικαιούχου.