Επιλογή Σελίδας

 

Ικανοποίηση της Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στο άκουσμα από την Μαντώ Εγγλεζοπούλου ότι ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για την προκήρυξη του διαγωνισμού που αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού για το Γ.Ν.Κ. ύψους άνω των 3 εκατ. € από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

 

Η νέα Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας ενημέρωσε την Περιφερειάρχη ότι βρίσκεται σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας για την προκήρυξη νέων θέσεων μόνιμου, αλλά και επικουρικού, ιατρικού προσωπικού

 

 

Εθιμοτυπική συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε η νέα Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Μαντώ Εγγλεζοπούλου, την οποία υποδέχθηκε στο γραφείο της η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης, Μελίτας Ανδριώτη και του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστα Ζορμπά.

 

Η συζήτηση της Περιφερειάρχη και των δύο Αντιπεριφερειαρχών με τη νέα Διοικήτρια του Γ.Ν.Κ. κινήθηκε αφενός στην έμπρακτη στήριξη, την οποία προσφέρει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τόσο στο Νοσοκομείο, όσο και στις υπόλοιπες δομές της Δημόσιας Υγείας (ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας), αφετέρου στο γενικότερο πλαίσιο των ενεργειών, στις οποίες στοχεύει να προχωρήσει η κα Εγγλεζοπούλου.

 

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση, την οποία έκανε προς την Περιφερειάρχη η νέα Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας, βρίσκεται ήδη σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να προκηρυχθούν άμεσα νέες θέσεις μόνιμων ιατρών σε τομείς, στους οποίους έχει διαπιστωθεί υποστελέχωση, όπως η παθολογική, η καρδιολογική και η ψυχιατρική κλινική, αλλά και στον ακτινοδιαγνωστικό τομέα. Παράλληλα, η κα Εγγλεζοπούλου έχει αιτηθεί στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και επικουρικό προσωπικό για μεγαλύτερη κάλυψη των υψηλών αναγκών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

 

Αυτό, το οποίο άκουσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Περιφερειάρχης, ήταν το ότι μία από τις πρώτες ενέργειες της νέας Διοικήτριας του Γ.Ν.Κ. αφορούσε στην εκκίνηση των απαραίτητων διαδικασιών προκειμένου να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός, που αφορά στα 3 εκατ. € από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για αγορά σύγχρονου – και άκρως απαραίτητου για το Νοσοκομείο της Κέρκυρας – εξοπλισμού.

 

Τόσο η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, όσο και η Μαντώ Εγγλεζοπούλου, δεσμεύτηκαν ότι θα βρίσκονται σε στενή συνεργασία προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις στα θέματα του Νοσοκομείου, τα οποία χρήζουν αντιμετώπισης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.