Επιλογή Σελίδας

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – αφιέρωμα στον Άγγελο Βισβάρδηπου διοργανώθηκε την Κυριακή 30 Απριλίουστο Δημοτικό Θέατρο της Ζακύνθουαπό το Χορευτικό Συγκρότημα «Το Φιόρο του Λεβάντε»με τη συνδιοργάνωση της Αντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ιονίων Νήσων.

Ο Άγγελος Βισβάρδης ήταν ένας άνθρωπος, με όνειρα, μεράκι, αφοσίωση και αγάπη για τη Ζάκυνθο και έγραψε τη δική του ανεξίτηλη ιστορία στον πολιτισμό του νησιού, με την απόφασή του να ιδρύσει, το 1964, το συγκρότημα «Φιόρο του Λεβάντε».

Πρωταρχικός στόχος του ήταν η συστηματική έρευνα για την καταγραφή των παραδοσιακών χορών και τραγουδιών του νησιού από μαρτυρίες παλαιότερων ζακυνθινών, κατορθώνοντας να διασώσει ξεχασμένους χορούς της λαϊκής παράδοσης, μεριμνώντας, ταυτόχρονα, για τη διδασκαλία τους.

Το Δημοτικό Θέατρο ήταν κατάμεστο από κοινό και έμαθε περισσότερα για το έργο του, την αγάπη του, τον ενθουσιασμό και το πάθος του για την παράδοση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον χορό, ενώ επίσης απόλαυσε επί σκηνής τα μέλη του συγκροτήματος, καθώς και τους «ΤραγουδιστάδεςτσηΖάκυθος».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πιλοτικών δράσεων για την προώθηση και υποστήριξη νέων μουσικών επιχειρηματιών της πράξης «Holisticnetworkingofcreativeindustriesviahubs – CREATIVE@HUBS» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020», με Αναθέτουσα Αρχή την Περιφέρεια Ιονίων Νησιών

Όπως σημείωσε και ο κ. Κων/νος Καποδίστριας, Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ιονίων Νήσων «είναι χρέος μας να στηρίζουμε και να αναδεικνύουμε όσουςαγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την διάσωση και μετάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Μόνο έτσι θα αφυπνίσουμε και θα εμπνεύσουμε τη νέα γενιά να ανακαλύψει και να εκφράσει τη δημιουργικότητά της μέσα από την ιστορία και την παράδοση ενός τόπου»