Επιλογή Σελίδας

 

 

Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Ανοίγουμε νέους ορίζοντες με τη δημιουργία αυτού του χώρου εικονικής πραγματικότητας για το Film Office της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας σε όσους ενδιαφέρονται για οπτικοακουστικές παραγωγές στα νησιά μας»

Επαναστατική καινοτομία η δημιουργία του Ionian Film Office Metaverse, το οποίο αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Ιονίου Πανεπιστημίου και αναμένεται να παρέχει διευκολύνσεις σε σύγχρονο ψηφιακό και άκρως λειτουργικό περιβάλλον σε οπτικοακουστικούς παραγωγούς απ’ όλον τον κόσμο

 

 

Σε ειδική εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στην έδρα του Ionian Film Office στην Κέρκυρα, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Μαΐου 2023 η δημιουργία του πρώτου πλήρως λειτουργικού ψηφιακού χώρου για το Ionian Film Office. Πρόκειται για τον χώρο εικονικής πραγματικότητας του Film Office της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το «Ionian Islands Film Office Metaverse», το οποίο αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (Ερευνητικό Εργαστήριο Διαδραστικών Τεχνών) και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 

Η δημιουργία του «Ionian Islands Film Office Metaverse» αποτελεί ένα επαναστατικό βήμα για την κινηματογραφική βιομηχανία παρέχοντας έναν καινοτόμο και καθηλωτικό τρόπο στην υπηρεσία διευκόλυνσης των οπτικοακουστικών παραγωγών.

 

Ο χώρος «Ionian Islands Film Office Metaverse» είναι ένα εικονικό περιβάλλον που επιτρέπει στους κινηματογραφιστές και τους παραγωγούς να συνεργάζονται με το Ionian Islands Film Office και να προετοιμάζουν την παραγωγή ταινιών σε έναν πλήρως ψηφιακό χώρο. Ο χώρος είναι εύχρηστος στην πλοήγηση και τη χρήση του καθώς υποστηρίζονται όλες οι συσκευές πρόσβασης (κινητά, τάμπλετ, υπολογιστές και συσκευές εικονικής πραγματικότητας VR) προβάλλοντας διαδραστικά και συνεργατικά τη διαθεσιμότητα κινηματογραφικών, αλλά και τουριστικών τοποθεσιών και υπηρεσιών.

 

Στην εκδήλωση παρούσα ήταν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η οποία στον χαιρετισμό της μίλησε με ενθουσιασμό για τη δημιουργία αυτού του χώρου εικονικής πραγματικότητας για το Film Office της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι πλέον το Ionian Film Office μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες πολύ υψηλού επιπέδου και σε ότι αφορά τις σύγχρονες τεχνολογίες και τον ψηφιακό κόσμο (metaverse) και να προσεγγίσει με επαγγελματισμό οπτικοακουστικές παραγωγές απ’ όλον τον κόσμο. Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου αναφέρθηκε και στις παραγωγές διεθνούς βεληνεκούς που ήδη έχουν έρθει στα Ιόνια Νησιά κι έχουν συνεργαστεί με το Ionian Film Office (The Return, Mama Mia, Maestro κλπ), ενώ αποκάλυψε πως το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μ’ ένα από τα σημαντικότερα Film Office του κόσμου, αυτό της πόλης του Παρισιού, το περίφημο «Mission Cinema» The Paris Film Office.

 

Στην παρουσίαση το «παρών» έδωσαν ακόμα η Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Παναγιώτα Τζάννε, η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, Τένια Ρηγάκου και η Υπεύθυνη του Ionian Film Office, Άντζελα Κροκίδη.

 

 

 

 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που δημιουργήσαμε και παρουσιάζουμε τον πρώτο πλήρως λειτουργικό χώρο Ionian Islands Film Office Metaverse. Το πρότζεκτ αυτό είναι το επιστέγασμα σκληρής δουλειάς και συνεργασίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Ionian Islands Film Office)», δήλωσε κατά την παρουσίαση ο Δρ. Ιωάννης Δεληγιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

«Ο χώρος Ionian Islands Film Office Metaverse προσφέρει έναν καθηλωτικό και καινοτόμο τρόπο διαχείρισης της κινηματογραφικής παραγωγής και πιστεύουμε ότι θα μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε ταινίες και διαχειριζόμαστε την οπτικοακουστική παραγωγή», δήλωσε ο Δρ Ιάκωβος Παναγόπουλος, σκηνοθέτης και ερευνητής στο Τμήμα Οπτικοακουστικών Τεχνών.

 

«Είναι μεγάλη μας τιμή και προνόμιο να έχουμε την υποστήριξη του Ερευνητικού Εργαστηρίου Διαδραστικών Τεχνών του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, όχι μόνο στη λειτουργία του Ionian Islands Film Office, αλλά και στη δημιουργία μιας καινοτόμου και δυναμικής εκδοχής του στον χώρο του μετασύμπαντος», δήλωσε η Άντζελα Κροκίδη, συνεργάτιδα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και Επικεφαλής του Ionian Film Office.

 

 

 

Παρακολουθήστε το video  με τις δηλώσεις της Περιφερειάρχη και την παρουσίαση του «Ionian Islands Film Office Metaverse»

 

 

 

Παρακολουθήστε ένα εκπαιδευτικό video  για τη χρήση του «Ionian Islands Film Office Metaverse»