Επιλογή Σελίδας

 

 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στην Κέρκυρα τα γυρίσματα της ταινίας μεγάλου μήκους «The Return» σε προσεκτικά επιλεγμένες και εντυπωσιακές  τοποθεσίες του νησιού.

 

Η ταινία έχει ως θέμα την επιστροφή του Οδυσσέα και πρόκειται για την πρώτη παραγωγή που γυρίζεται διεθνώς με θέμα την Οδύσσεια ύστερα από πολλές δεκαετίες, όπως τονίζει  ο σκηνοθέτης της Uberto Pasolini.

 

Πρωταγωνιστούν οι διεθνούς φήμης ηθοποιοί Ρέιφ Φάινς (Ralph Fiennes) στο ρόλο του Οδυσσέα,  στο ρόλο της Πηνελόπης η Ζυλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) και στο ρόλο του Λαέρτη ο Έλληνας ηθοποιός Νικήτας Τσακίρογλου.

 

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται με τη συνδρομή του Ionian Islands Film Office της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, των Δήμων Βόρειας Κέρκυρας και Κεντρικής Κέρκυρας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και συμμετέχουν σε αυτά Κερκυραίοι συνεργάτες, τεχνικοί και βοηθητικοί ηθοποιοί.

 

Την εκτέλεση παραγωγής, αλλά και τη συμπαραγωγή, έχει αναλάβει η ελληνική εταιρεία παραγωγής Heretic, η οποία έχει ήδη στο ενεργητικό της ένα βραβείο Χρυσού Φοίνικα από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 2022.

 

Τα γυρίσματα στην Κέρκυρα αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Μαΐου.