Επιλογή Σελίδας

Οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» χάρισαν μια μαγική βραδιά στο κοινό της Ζακύνθου την Κυριακή 9 Ιουλίουστο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο με τη συνδιοργάνωση της Αντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ιονίων Νήσων.

Η επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια της κοινής τους πορείας ήταν ένα ταξίδι ήχων, παραστάσεων, δρώμενων, αξιών, αναμνήσεων, γνωριμιών, εμπειριών, φιλίας, επικοινωνίας και επιβράβευσης.

Το όμορφο ταξίδι στη ζωή τoυ συγκροτήματος έκαναν οι θεατές, με τη συντροφιά δύο ταλαντούχων Ζακυνθινών ηθοποιών, της ΚλέλιαςΡένεση, η οποία έκανε την παρουσίαση της βραδιάς και του Κώστα Κόκλα που έκανε την αφήγηση.

Εκτός από τα γνωστά και αγαπημένα κομμάτια, τις αρέκιες και τις καντάδες, επί σκηνής (ή και με τη βοήθεια της τεχνολογίας) το κοινό απόλαυσε και πολλούς μουσικούς με τους οποίους συνεργάστηκαν κατά τη διάρκεια της 30ετίας, όπως τον Διονύση Σούρμπη, τον Νίκο Γράψα, τον Τιμόθεο Αρβανιτάκη, τον Ιάκωβο Κονιτόπουλο, τον Παναγιώτη Μαρίνο, τον Αντρέα Σταμίρη, τον Μιχάλη Τσαούση, τον Βασίλη Χριστοδουλόπουλο, τον Στάθη Σούλη, τον Τώνη Λυκουρέση, την Ανδριανή Λυκούρεση, τον Πέτρο Κλαμπάνη και άλλους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πιλοτικών δράσεων για την προώθηση και υποστήριξη νέων μουσικών επιχειρηματιών της πράξης «Holisticnetworkingofcreativeindustriesviahubs – CREATIVE@HUBS» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020», με Αναθέτουσα Αρχή την Περιφέρεια Ιονίων Νησιών.

Όπως σημείωσε και ο κ. Κων/νος Καποδίστριας, Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ιονίων Νήσων«Ο χορός και τα τραγούδια ενός τόπου είναι η ιστορία του και η συνέχεια τους μια πάλη για να μην χαθούμε μέσα στο χρόνο. Σε μια εποχή όμως που η ηλεκτρονική επαφή μεγαλώνει και η φυσική επαφή εξασθενεί, επιβαρυνόμαστε με την υποχρέωση να προσεγγίσουμε και να αφυπνίσουμε τη νέα γενιά. Το εγχείρημα είναι κοπιαστικό αλλά την ίδια στιγμή έχοντας στο μυαλό μας αυτούς που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την διάσωση και μετάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, είναι και συναρπαστικό. Αυτό είναι και το πλαίσιο του Προγράμματος με τίτλο « Creative Hubs». Αυτό είναι και το κίνητρο των ΤραγουδιστάδωντσηΖάκυθος που γιορτάζουν σήμερα τα 30 χρόνια τους. Τους Ευχαριστούμε και Στηρίζουμε το έργο τους»