Επιλογή Σελίδας

Πλήθος κόσμου συμμετείχε και διασκέδασε στο Παραδοσιακό Ζακυνθινό Γλέντι που πραγματοποιήθηκε στα Πηγαδάκια Ζακύνθου, στο πλαίσιο του εορτασμού του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος, τιμώντας και διατηρώντας τις παραδόσεις του τόπου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πηγαδακίων «Ίριδα» με την συν-διοργάνωση της Αντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ιονίων Νήσων.

Στο παραδοσιακό ζακυνθινό γλέντι συμμετείχαν οι μουσικοί: Δήμητρα Σαπνάρα (Τραγούδι), Ανδρέας Σταμίρης (Μαντολίνο), Πέτρος Βυθούλκας (Κιθάρα), Σπύρος Λιβέρης (Βιολί), Νίκος Τράνακας (Ταμπούρλο), χαρίζοντας όμορφες στιγμές κεφιού στο κοινό που παρευρέθηκε.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πιλοτικών δράσεων για την προώθηση και υποστήριξη νέων μουσικών επιχειρηματιών της πράξης «Holisticnetworkingofcreativeindustriesviahubs – CREATIVE@HUBS» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020», με Αναθέτουσα Αρχή την Περιφέρεια Ιονίων Νησιών

Όπως σημείωσε και ο κ. Κων/νος Καποδίστριας, Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ιονίων Νήσων«Ο χορός και τα τραγούδια ενός τόπου είναι η ιστορία του και η συνέχεια τους μια πάλη για να μην χαθούμε μέσα στο χρόνο.Επίσημα ένα Πανηγύρι ορίζεται ως η γιορτή των αξιών, της ιδεολογίας, της ταυτότητας και της συνέχειας μιας κοινότητας και πρακτικά είναι μια εορταστική εκδήλωση με θρησκευτικά, εμπορικά και πολιτιστικά κίνητρα, που ενώνει μέσα από το γλέντι. Αυτό όμως είναι ακριβώς και το πλαίσιο του Προγράμματος με τίτλο «Creative Hubs» που υποστηρίζει τέτοιες δράσεις και εκδηλώσεις.»