Επιλογή Σελίδας

Πλήθος κόσμου συμμετείχε και διασκέδασε στοΔιήμεροΠαραδοσιακό Ζακυνθινό Γλέντι που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο ΛέονταΖακύνθου, στο πλαίσιο του εορτασμού του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής, τιμώντας και διατηρώντας τις παραδόσεις του τόπου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πηγαδακίων «Ίριδα» με την συν-διοργάνωση της Αντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ιονίων Νήσων.

Στη λιτανεία της εικόνας της Αγίας Παρασκευής και στο παραδοσιακό γλέντι που ακολούθησε παρευρέθηκε και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Κράτσα-Τσαγακροπούλου και ο βουλευτής Ζακύνθου κ. Ακτύπης.

Το ορεινό τοπίο σε συνδυασμό με τις παραδόσεις του χωριού, έδωσαν ένα μοναδικό χρώμα στις διήμερες εκδηλώσεις. Παραδοσιακά εδέσματα προσφέρθηκαν στο κοινό το οποίο διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πιλοτικών δράσεων για την προώθηση και υποστήριξη νέων μουσικών επιχειρηματιών της πράξης «Holisticnetworkingofcreativeindustriesviahubs – CREATIVE@HUBS» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020», με Αναθέτουσα Αρχή την Περιφέρεια Ιονίων Νησιών

Όπως σημείωσε και ο κ. Κων/νος Καποδίστριας, Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ιονίων Νήσων«Ο χορός και τα τραγούδια ενός τόπου είναι η ιστορία του και η συνέχεια τους μια πάλη για να μην χαθούμε μέσα στο χρόνο. Επίσημα ένα Πανηγύρι ορίζεται ως η γιορτή των αξιών, της ιδεολογίας, της ταυτότητας και της συνέχειας μιας κοινότητας και πρακτικά είναι μια εορταστική εκδήλωση με θρησκευτικά, εμπορικά και πολιτιστικά κίνητρα, που ενώνει μέσα από το γλέντι. Αυτό όμως είναι ακριβώς και το πλαίσιο του Προγράμματος με τίτλο «Creative Hubs» που υποστηρίζει τέτοιες δράσεις και εκδηλώσεις.»