Επιλογή Σελίδας

Οι πιλοτικές δράσεις του Creative@Hubs στη Ζάκυνθο ολοκληρώθηκαν με μια ακόμα γιορτή της παραδοσιακής μουσικής.Πλήθος κόσμου συμμετείχε και διασκέδασε στο Ζακυνθινό Γλέντι που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Δημήτριο Ζακύνθου, τιμώντας και διατηρώντας τις παραδόσεις του τόπου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με την Κοινότητα κα την Ενορία» και με την συν-διοργάνωση της Αντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ιονίων Νήσων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πιλοτικών δράσεων για την προώθηση και υποστήριξη νέων μουσικών επιχειρηματιών της πράξης «Holistic networking of creative industries via hubs – CREATIVE@HUBS» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020», με Αναθέτουσα Αρχή την Περιφέρεια Ιονίων Νησιών.

Όπως σημείωσε καιο κ. Κων/νος ΚαποδίστριαςΑντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ιονίων Νήσων «Ο χορός και τα τραγούδια ενός τόπου είναι η ιστορία του και η συνέχεια τους μια πάλη για να μην χαθούμε μέσα στο χρόνο. Σε μια εποχή όμως που η ηλεκτρονική επαφή μεγαλώνει και η φυσική επαφή εξασθενεί, επιβαρυνόμαστε με την υποχρέωση να προσεγγίσουμε και να αφυπνίσουμε τη νέα γενιά.

Το εγχείρημα είναι κοπιαστικό αλλά την ίδια στιγμή έχοντας στο μυαλό μας αυτούς που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, είναι και συναρπαστικό.

Αυτό όμως είναι ακριβώς και το πλαίσιο του Προγράμματος με τίτλο« Creative Hubs» που υποστηρίζει τέτοιες δράσεις και εκδηλώσεις.