Επιλογή Σελίδας

Επίσκεψη στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Κέρκυρας ΔΗ.ΜΟ.Π.  Νίκος Μώρος, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 5/2/2024 ο κ. Γιάννης Ζήκος, εντεταλμένος σύμβουλος Υγείας και Παιδείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του ο κ. Γιάννης Ζήκος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την  επιστημονική υπεύθυνη και το εξειδικευμένο προσωπικό του κέντρου και να ενημερωθεί εκτενώς για το πολυεπίπεδο έργο του το οποίο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αναγκών στο ζήτημα της πρόληψης και της έγκυρης παρέμβασης αλλά και στην παροχή ενημερωτικού, συμβουλευτικού και υποστηρικτικού χαρακτήρα υπηρεσιών και προγραμμάτων που απευθύνονται σε νέους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς ενισχύοντας θεσμούς όπως η οικογένεια και το σχολείο, σε άτομα και οικογένειες για την ένταξή τους σε προγράμματα θεραπείας καθώς και ενημερωτικού χαρακτήρα δράσεις για την ευαισθητοποίηση φορέων της τοπικής κοινωνίας και πολιτών, την ενεργή συμμετοχή συνεργασία και δικτύωσή τους σε ζητήματα πρόληψης των εξαρτήσεων, προαγωγής της υγείας και βελτίωσης της ποιότητας ζωής της κοινότητας.

Ο κ. Ζήκος αφού επισήμανε τη διαχρονική και αδιάλειπτη προσφορά της ΔΗ.ΜΟ.Π. στον τομέα της πρόληψης των εξαρτήσεων δήλωσε τη δεδομένη στήριξη και αρωγή της Περιφέρειας στο πολυσήμαντο έργο της.

Γραφείο τύπου ΠΙΝ