Επιλογή Σελίδας

Την Παρασκευή 16/2/2024 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Π.Ε Κέρκυρας συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης του Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Υγείας-Παιδείας της Περιφέρειας Ι. Νήσων κ. Γιάννη Ζήκο.

Στη συνάντηση εκ μέρους της Ένωσης συμμετείχαν η Πρόεδρος κα. Πρωτοψάλτη Ασπασία, η Γ.Γραμματέας κα. Γουδέλη Αμαλία-Πηνελόπη και η Αναπλ.Γ.Γραμματέας κα. Μουμούρη Στυλιανή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους γονείς και τους μαθητές με έμφαση στο ζήτημα των σχολικών μεταφορών. Ο κ. Ζήκος εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της περιφέρειας Ι. Νήσων στους γονείς/κηδεμόνες και στους μαθητές που αποτελούν βασικούς πυλώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας, με έμφαση στο αυτονόητο δικαίωμα του συνόλου των μαθητών να μετακινούνται καθημερινά και με ασφάλεια από και προς τις σχολικές μονάδες τους, ενώ επισήμανε ότι η αποκατάσταση της ομαλότητας στα σχολικά δρομολόγια, αποτελεί άμεση προτεραιότητα και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίλυση του προβλήματος και την επίτευξη σταθερής και βιώσιμης λύσης.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την ολοκλήρωση των διαδικασιών της 3ης διαπραγμάτευσης για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών για το τρέχον σχολικό έτος(2023-24) και την έναρξη εκτέλεσης από 16/2 των 10 εκ των 24 δρομολογίων που κρίθηκαν άγονα στην τελευταία διαγωνιστική διαδικασία. Για τα 13 υπολειπόμενα δρομολόγια, σημείωσε ότι υπεγράφη η 4η πρόσκληση σε διαπραγμάτευση για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, η οποία θα δημοσιευτεί άμεσα και αναμένεται να καλύψει το σύνολο των δρομολογίων των μεταφερόμενων μαθητών της Κέρκυρας.

Εκτενής αναφορά έγινε και στο δρομολογούμενο τριετή ανοιχτό διαγωνισμό. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, ενημερώθηκαν από 5/2 οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την αποστολή(έως 29/2/24) των απαραίτητων στοιχείων των μεταφερόμενων μαθητών, ώστε να προχωρήσει ομαλά και να ολοκληρωθεί έγκαιρα η διαγωνιστική διαδικασία.

Επιπροσθέτως ο κ. Ζήκος απηύθυνε παράκληση στους ενδιαφερόμενους μεταφορείς να εγγραφούν στο «Δυναμικό Σύστημα Αγορών» του τμήματος Προμηθειών, της Διεύθυνσης Οικονομικών της Π.Ε Κέρκυρας, προς διευκόλυνση της συμμετοχής τους στη διαγωνιστική διαδικασία καθώς και για την ορθή και ολοκληρωμένη κατάθεση των δικαιολογητικών ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου μεταφοράς των μαθητών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση και από τις δυο πλευρές για στενή και παραγωγική συνεργασία επ’ ωφελεία των μαθητών.