Επιλογή Σελίδας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ευπρεπισμού του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου καθώς και οι παρεμβάσεις για τον καθαρισμό ρεμάτων και ποταμιών, στην Κέρκυρα, από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών έργων και Προγραμματισμού κ. Γεώργιος Μάμαλος, έκανε την εξής δήλωση:

«Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι παρεμβάσεις ευπρεπισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, με σκοπό την ασφάλεια των εποχουμένων και την προετοιμασία της Κέρκυρας για τη νέα τουριστική περίοδο. Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα τα συνεργεία επιχείρησαν καθαρισμούς στο ρέμα της Καβαλάραινας, από την Χρυσηίδα μέχρι τις εκβολές του ρέματος, που φτάνουν έως την λίμνη. Έγινε πάρα πολλή καλή δουλειά και στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κυνοπιαστών κ. Δημήτριο Σουρβίνο, για την πολύτιμη βοήθειά του. Είναι μια περιοχή που στο παρελθόν είχαν δημιουργηθεί πλημμυρικά φαινόμενα και θέλω να πιστεύω, ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο μέλλον. Εξάλλου, το έχουμε τονίσει άλλωστε, η θωράκιση του νησιού από τα πλημμυρικά φαινόμενα, αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή. Γι’ αυτό τον λόγο γίνονται παρεμβάσεις και καθαρισμοί στο ποτάμι της Μεσογγής και στην «μπούκα», όπου το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος για την αποκατάσταση του δρόμου, που είχε πληγεί από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Ολοκληρώθηκε επίσης και η παρέμβασή μας για τον καθαρισμό και το άνοιγμα της «μπούκας» του ποταμιού της Λευκίμμης, ένα έργο πολύ σημαντικό ειδικά για τους αλιείς της περιοχής.

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες βρεθήκαμε στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας με τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κέρκυρας κ. Κών/νο Γαστεράτο, όπου συναντήσαμε τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ανδρέα Σαγιά, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Χλωμοτιανών κ. Νικόλαο Κουρή και κατοίκους της περιοχής και συζητήσαμε μαζί τους για τις παρεμβάσεις που γίνονται κι αυτές που θα ακολουθήσουν, τονίζοντας σε όλους ότι προτεραιότητα του Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Τρεπεκλή και του συνόλου της Περιφερειακής Αρχής είναι η στενή συνεργασία με όλους, η ασφάλεια των συμπολιτών μας και η προστασία των περιουσιών τους».

Γραφείο Τύπου ΠΙΝ