Επιλογή Σελίδας

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής μετά την σύσκεψη προέβη στην ακόλουθη δήλωση στα τοπικά Μ.Μ.Ε:

«Πράγματι είχαμε, σε πολύ καλό κλίμα, συνεργασία, όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο με τον κύριο Δήμαρχο και τους συνεργάτες μας, όπως είναι  η διαχειριστική αρχή και τα στελέχη του δήμου, γιατί σχεδιάζουμε έναν διαφορετικό βηματισμό, με στόχο να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η πόλη και είναι γνωστά σε όλους μας, από το κυκλοφοριακό μέχρι τις σοβαρές υποδομές και στο σκέλος του πολιτισμού. Έργα τα οποία λιμνάζουν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα και έχουν φθάσει σε ένα βαθμό επικινδυνότητας σχετικά με το μέλλον τους και την πορεία τους, όπως είναι το κτίριο Γιαλλινά, ο Φοίνικας, βάζουμε και καινούργια έργα την οικία Πετσάλη, μια σειρά από παρεμβάσεις και παρακάμψεις μέσα στην πόλη όπως είναι η Μιλτιάδου Μαργαρίτη –Πλατυτέρα,  σημαντικό έργο το οποία θα δώσει ανάσα στο κυκλοφοριακό.

Νομίζω ότι από το ΠΕΠ, εμείς θα παραχωρήσουμε περίπου 39,5 εκατομμύρια ευρώ, είναι μεγάλη η συμμετοχή του περιφερειακού μας προγράμματος, βεβαίως και με πρόσθετες χρηματοδοτήσεις και από τα τομεακά μπορεί το ποσό αυτό να αγγίξει τα 67 εκατομμύρια και αφορά βέβαια και άλλους φορείς. Ο κορμός όμως και για την επιτυχία ανήκει στο  Δήμο κεντρικής Κέρκυρας.

Ο κύριος δήμαρχος μαζί με τις υπηρεσίες τους και εμείς σε στενή συνεργασία και η Διαχειριστική αρχή και ο επικεφαλής της και βεβαίως, το σύνολο τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας μας με κλίμα αγαστής και αποτελεσματικής συνεργασίας  θα επιτύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα. Προϋπόθεση είναι η συχνή και πυκνή ενημέρωση για την πορεία των έργων, όπου διαπιστώνονται αδυναμίες αυτές να τις ξεπερνάμε και να τις βελτιώνουμε ώστε να μην μπλοκάρουν τα έργα όπως στο παρελθόν και στην πρώτη δυσκολία να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια.

Είμαστε εδώ με εργατικότητα και πείσμα για να φέρουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα, για τα παιδιά μας για την ανάπτυξη του τόπου, για να βελτιώσουμε και να παραδώσουμε στους συμπολίτες μας τις βασικές δημόσιες υποδομές που μέχρι σήμερα δυστυχώς υστερούν.

Μην ξεχνάμε ότι η πόλη δέχεται το μεγαλύτερο φορτίο της τουριστικής επισκεψιμότητας,  έχουμε τις κρουαζιέρες και σκοπός μας είναι όποιος επισκέπτεται το νησί καθότι  να περνά ευχάριστά, χωρίς προβλήματα. Καλές είναι οι παραλίες, γιατί όλοι «πουλάνε» θάλασσα και ήλιο, αλλά η παλιά πόλη η ενταγμένη στον παγκόσμιο κατάλογο της UNESCO πρέπει να διαθέτει τις καλύτερες υποδομές που να ανταποκρίνονται στην φήμη της.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από πρόσκληση, είχαμε σήμερα μια πολύ ενδιαφέρουσα σύσκεψη σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση βιώσιμη αστική ανάπτυξη  στην οποία περιλαμβάνονται μια σειρά έργων, τα οποία μπορούν να χρηματοδοτηθούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο και να αλλάξουν τα δεδομένα στη ζωή της πόλης, είναι ένα περιβάλλον χρηματοδοτικό το οποίο μας δίνει καταπληκτικές ευκαιρίες και αναλαμβάνουμε τη μεγάλη υποχρέωση να προετοιμάσουμε τα έργα αυτά, να μπορέσουμε να τα δούμε υλοποιημένα και ολοκληρωμένα μέσα σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Θα έχουμε την ευκαιρία, να αναφερθούμε στα συγκεκριμένα έργα, τα οποία περιλαμβάνονται σε αυτό το πρόγραμμα, μεγάλο βάρος αυτής της ευθύνης αναλαμβάνει η δική μας υπηρεσία του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας, ο οποίος θα είναι και ο φορέας υλοποίησης πολλών από τα έργα αυτά.

Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει ο ίδιος προσωπικά και οι υπηρεσίες του και η διαχειριστική αρχή βεβαίως, η οποία συμμετέχει στην προσπάθεια και να δηλώσω ότι φεύγω πολύ πιο αισιόδοξος από ότι ήρθα σήμερα εδώ».