Επιλογή Σελίδας

ARIA 2024 Logo

 

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (EU CAP NETWORK) διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Βράβευσης ολοκληρωμένων έργων των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022 «ARIA 2024» με θέμα «Ενδυνάμωση των νέων» και στόχο να προβληθούν τα αποτελέσματα των έργων που συγχρηματοδοτούνται από τα κράτη.

Ο διαγωνισμός (ARIA) 2024 επικεντρώνεται σε έργα καλής πρακτικής που ενισχύονται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) ή /και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) και προωθούν το Μακροπρόθεσμο Όραμα για τις αγροτικές περιοχές (Long-Term Vision for Rural Areas) με ορίζοντα το 2040 και το Αγροτικό Σύμφωνο (Rural Pact).

Οι στόχοι της υλοποίησης του εν λόγω διαγωνισμού αφορούν στα εξής:

Αύξηση της προβολής του αγροδιατροφικού τομέα και των αγροτικών περιοχών της ΕΕ.
Επίδειξη καινοτόμων λύσεων που επηρεάζουν τις αγροτικές οικονομίες και τις κοινότητες της ΕΕ.
Εξερεύνηση των εργαλείων για την υποστήριξη της απασχόλησης των νέων αγροτικών ανθρώπων.
Επισήμανση έργων που επιτυγχάνουν την ισότητα των φύλων.
Παροχή βοήθειας στα Εθνικά Δίκτυα ΚΑΠ να συλλέξουν παραδειγματικά έργα και καλές πρακτικές, να συμβάλλουν στο έργο του Ευρωπαϊκού Αγροτικού Δικτύου και να διευκολυνθούν σε θεματικές και αναλυτικές ανταλλαγές

Ο φετινός διαγωνισμός επικεντρώνεται στις εξής τέσσερις (4) θεματικές κατηγορίες :

🚀Έξυπνη και ανταγωνιστική γεωργία (Smart & competitive agriculture)
🌱 Προστασία του περιβάλλοντος (Environmental protection)
👩‍🌾 Κοινωνικοοικονομικός ιστός αγροτικών περιοχών (Socio-economic fabric of rural areas)
ARIA 2024 Rural youth iconΝεολαία της υπαίθρου (Rural youth )

Παράλληλα, έχει καθοριστεί και ένας εγκάρσιος στόχος για να αναδείξει τα έργα που επιτυγχάνουν την ισότητα των φύλων και στις 4 θεματικές κατηγορίες.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα προκριθούν 24 υποψηφιότητες και θα υπάρξουν συνολικά 6 νικητές.

Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει έναν νικητή από τα 24 συγχρηματοδοτούμενα έργα της ΚΑΠ που θα προκριθούν στο πλαίσιο των ανωτέρω 4 θεματικών κατηγοριών για το βραβείο «ισότητας των φύλων».

Σημειώνεται ότι, για τα έργα (που υποβάλλονται σε οποιαδήποτε από τις κατηγορίες) που περιλαμβάνουν γυναίκες σε οποιοδήποτε από τα στάδια τους μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ένα από τα 24 έργα θα βραβευθεί ως το πιο δημοφιλές λαμβάνοντας τη ψηφοφορία του κοινού.

Στις επισυναπτόμενες αναλυτικές οδηγίες του Ευρωπαϊκού Αγροτικού Δικτύου αναφέρονται τα κριτήρια ως προς τη διαδικασία βράβευσης, τα κριτήρια επιλεξιμότητας των έργων καθώς και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για το διαγωνισμό.

Σημαντική σημείωση : Οι υποβολές των έργων γίνονται μόνο μέσω του Εθνικού Δικτύου ΚΑΠ και για τον λόγο αυτό, παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να έρθουν σε επικοινωνία με την Υπηρεσία μας, με την κα Γεωργία Λαναρά (lanara@pin.gov.gr, 2661364707).

Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων ορίζεται η 25η Μαΐου 2024, προκειμένου να ελεγχθούν και να μεταφραστούν τα στοιχεία στα αγγλικά αν απαιτηθεί και να υποβληθούν από το Εθνικό Δίκτυο ΚΑΠ οι προτάσεις στο EU CAP NETWORK έως τις 25 Ιουλίου 2024.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ