Επιλογή Σελίδας

Το πρωί της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Τρεπεκλής συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων και Προγραμματισμού κ. Γιώργο Μάμαλο επιθεώρησε την πορεία και την εξέλιξη των εργασιών στο εργοτάξιο του τουριστικού καταφυγίου στο «Καφέ Γυαλί».

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Τρεπεκλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε χαρούμενοι σήμερα γιατί το έργο εξελίσσεται με τους ρυθμούς οι οποίοι επιβάλλονται, ώστε να είμαστε συνεπείς στην ημερομηνία ολοκλήρωσης του, σύμφωνα και με την ροή χρηματοδότησης, που είναι σταθερή.

Θέλω να πω ότι πλέον μέχρι τις 30 Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στην λιμενολεκάνη και εκτιμώ ότι στη συνέχεια θα προχωρήσει η τοποθέτηση των πλωτών προβλητών, οι οποίες βρίσκονται  ήδη στο χώρο. Αν υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση, θα έχει σχέση με τα κτήρια και τα καταστήματα στην χερσαία ζώνη, αφού εκεί υπάρχει επίβλεψη της αρχαιολογίας και δεν μπορούν να είναι πολύ γρήγοροι οι ρυθμοί.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα έργο το οποίο εκτελείται με άριστη ποιοτικά κατασκευή,  το λιμενικό έργο σχεδόν ολοκληρώνεται, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι στη συνέχεια, με γρήγορους ρυθμούς ο ΟΛ.ΚΕ, να μπορέσει να προχωρήσει στην ενοικίαση  των καταστημάτων για να αποδοθεί γρήγορα σε λειτουργία η μαρίνα και να φέρει τα οικονομικά αποτελέσματα τα οποία προσδοκούμε όλοι.

Το έργο αυτό θα αναβαθμίσει και θα αναγεννήσει την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και ιδιαίτερα την περιοχή της Σπηλιάς.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία για εμάς, είναι ότι οι λιμενικές υποδομές με τις μαρίνες και τα τουριστικά καταφύγια σε όλο το Ιόνιο, προσδίδουν υπεραξία στον τουριστικό μας προορισμό και αναπτύσσουν τον θεματικό θαλάσσιο τουρισμό στα νησιά μας, διαμορφώνοντας τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις για να προσλάβει ο τουριστικός προορισμός των Ιονίων Νήσων το κύρος που του αξίζει και το δικαιούται και να αφήσει σοβαρό αποτύπωμα και οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.

Είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε ότι με την ανάλογη επίβλεψη και επιμέλεια τα έργα εξελίσσονται σταθερά και αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι, το έργο το σοβαρό που πρέπει να εξελιχθεί, σε έχει σχέση με τον  αγωγό των όμβριων και αυτό το έργο θα συνεχιστεί, ήδη η μελέτη είναι έτοιμη, έχει εγκριθεί, έχει συναινέσει και η ΔΕΥΑΚ και βεβαίως περιμένουμε την τελική έκθεση και από τον ΟΛΚΕ, ο οποίος είναι ο φορέας του έργου. Εκτιμούμε ότι και αυτό το έργο, θα λύσει περιβαλλοντικά προβλήματα τα οποία δημιουργούνται με την ρύπανση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σπηλιάς .

Είναι ένα έργο και  αυτό σημαντικό και δύσκολο και βεβαίως για να έχουμε το οριστικό αποτέλεσμα για το περιβάλλον, θα πρέπει και η ΔΕΥΑΚ στη συνέχεια να πετύχει άριστα το διαχωρισμό όμβριων και λυμάτων για να μην έρχονται στον αγωγό απορροής λύματα.

Με μεθοδικότητα, με αποφασιστικότητα και με σχεδιασμό θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε έργα που θα αναβαθμίσουν τις δημόσιες υποδομές και θα δώσουν νέα δυναμική πνοή ανάπτυξης στα νησιά μας».