Επιλογή Σελίδας

Τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, Μύρωνα Φλουρή, ο οποίος συνοδευόταν από τον Βουλευτή Κέρκυρας της Ν.Δ., Στέφανο Γκίκα, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, τη Δευτέρα 29 Απριλίου.

Ο κ. Τρεπεκλής είχε την ευκαιρία, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του κ. Φλουρή στην Κέρκυρα, να θέσει επί τάπητος μια σειρά από θέματα αρμοδιότητας του Γενικού Γραμματέα, που αφορούν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Μετά τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων δήλωσε:

«Είχα τη χαρά να υποδεχθώ – μαζί με τον Βουλευτή μας, τον κ. Γκίκα – τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης.

Ήταν σαφής και αναλυτικός σε όλα όσα συζητήσαμε. Μιλήσαμε για τις θαλάσσιες υποδομές, όπως και για δράσεις που μπορούν να γίνουν προκειμένου ν’ αναπτύξουμε τον θαλάσσιο τουρισμό, καθώς πρέπει η στόχευσή μας να είναι ο θεματικός τουρισμός, αφού οι απαιτήσεις των επισκεπτών πλέον είναι μεγάλες και αφορούν ποικίλα θεματικά πεδία (γαστρονομικός, θαλάσσιος, περιπατητικός, ποδηλατικός, θρησκευτικός τουρισμός κλπ).

Η συνεργασία μας με το Υπουργείο Τουρισμού και τον Γενικό Γραμματέα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, με τη στήριξη και του κ. Γκίκα. Έχουμε μιλήσει για το σοβαρό θέμα της παραλίας του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, για το οποίο υπάρχουν εξελίξεις και θεωρώ ότι το προσεχές διάστημα θα δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις και κυρίως θα διασφαλιστεί η ασφάλεια των επισκεπτών, κάτι που αποτελεί το πρώτο μας μέλημα. Στην Κέρκυρα υπάρχει η εκκρεμότητα με τη μαρίνα στο Πεντάτι, ξέρουμε όμως ότι κι εμείς ως Αυτοδιοίκηση, τόσο ο Α’, όσο και ο Β’ Βαθμός, πρέπει να φτιάξουμε τις υποδομές μας όταν διεκδικούμε από την κεντρική κυβέρνηση τις ανάλογες χρηματοδοτήσεις. Είναι γεγονός ότι πρέπει να σχεδιάσουμε σε ολόκληρη την Περιφέρεια την ανάπτυξη των υποδομών αυτών, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας άξονας από τα Διαπόντια μέχρι και τη Ζάκυνθο, με υποδομές τέτοιες που θα προσδώσουν κύρος στην Περιφέρειά μας ως τουριστικός προορισμός, αλλά και θα μας καταστήσουν ανταγωνιστικούς ως προς τις άλλες περιοχές – την Ιταλία, την Κροατία κλπ – που έχουν φροντίσει να είναι πολύ καλά οργανωμένες σε ό,τι αφορά τον θαλάσσιο τουρισμό.

Θα έχουμε την ευκαιρία σύντομα να συνεργαστούμε ξανά με τον Γενικό Γραμματέα, καθώς έχω ζητήσει από την Υπουργό Τουρισμού να επισκεφθεί την Κέρκυρα στις 28 και 29 Μαΐου και να συγκαλέσουμε ένα τεχνικό τραπέζι με τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης, των Βουλευτών και των τουριστικών φορέων. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν στρατηγικό σχεδιασμό, ο οποίος θα κινείται στο ίδιο πλαίσιο με το Υπουργείο, καθώς μόνο με έναν ενιαίο σχεδιασμό – Περιφέρειες και Κυβέρνηση – θα μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στις νέες δυνατότητες και στις νέες αγορές που ανοίγονται μπροστά μας. Όλοι μαζί, σ’ ένα κλίμα συνεργασίας, μπορούμε ν’ αντιμετωπίσουμε όλες τις νέες προκλήσεις».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΝ