Επιλογή Σελίδας

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή στη Κεφαλονιά. Ο Περιφερειάρχης την Παρασκευή συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Κεφαλονιά και φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος». Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης τόνισε τις ιδιαιτερότητες των Ιονίων Νήσων στον Τουρισμό και ζήτησε την στήριξη των υποδομών των νησιών για να αντεπεξέλθει η Περιφέρεια στην υποδοχή και διαχείριση του μεγάλου όγκου των τουριστών που δέχονται.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Κεφαλονιά ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων το Σάββατο 18 Μαΐου, παρακολούθησε τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό και στη συνέχεια ακολούθησε τη λιτάνευση των ιερών λειψάνων των Αγίων Ομολογητών Φανέντων στη Σάμη.

Στη Σάμη ο Περιφερειάρχης είχε μία εποικοδομητική συνάντηση με το Δήμαρχο Σάμης κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα και τους Αντιδημάρχους κ. κ Σπύρο Σπαθή, Αριστέα Αμίτση , Αντώνη Καλλιβωκά. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα τα οποία είχαν σχέση με προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο Σάμης.

Ο κ. Τρεπεκλής το Σάββατο συνοδευόμενος από τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή, την Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Ελένη Παπαναστασάτου και τον Αντιπεριφερειάρχη Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας Κώστα Τσιριγώτη, επισκέφθηκε τα Γραφεία του ΦΟΔΣΑ στο Αργοστόλι, όπου είναι η έδρα του φορέα και συζήτησε με τα στελέχη του, θέματα που απασχολούν τον φορέα και την διαχείριση των απορριμμάτων σε όλα τα νησιά.

Μαζί με τα στελέχη του ΦΟΔΣΑ ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον χώρο ταφής των απορριμμάτων στην Παλοστή της Παλικής, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου. Εκεί έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες ώστε το έργο να γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές του.

Στην συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη στο έργο της Γέφυρας του Χειμωνικού, όπου ενημερώθηκε από τον εργοταξιάρχη για την εξέλιξή των εργασιών. Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο, όμως τόνισε ότι πρέπει να τελειώσει στα δεδομένα χρονοδιαγράμματα του, γιατί υπάρχει μεγάλη δικαιολογημένη πίεση από τις περιοχές που εξυπηρετεί.

Την Κυριακή το πρωί ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Το πρωί παραβρέθηκε στην επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας και στη συνέχεια στη κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στον Κήπο του Νάπιερ.

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής παρέδωσε στους 4 Δήμους της Κεφαλονιάς (Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης) και της Ιθάκης, 4 Πυροσβεστικά Οχήματα από το Πρόγραμμα «ΛΑΕΡΤΗΣ».

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κεφαλονιά ο κ. Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τα ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ μία ευρηματική επιχείρηση του πρωτογενούς τομέα για την Κεφαλονιά και τα Ιόνια Νησιά.

Το Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ Σωτήρης Κουρής , ο Αντιπεριφερειάρχης Γεωργίας, Κτηνοτροφίας , Αλιείας κ. Κώστας Τσιριγώτης , η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Ελένη Παπαναστασάτου , και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος την Αγροδιατροφικής κ Νεκταριος Αραβαντινός.

Τον Περιφερειάρχη ξενάγησε στις εγκαταστάσεις των Ιχθυοτροφείων ο Διευθυντής κ. Ευάγγελος Βολτέρας ο οποίος εξήγησε την λειτουργία των εγκαταστάσεων παραγωγής , και ανέλυσε την πορεία και τις επιτυχίες της επιχείρησης τόσο στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων όσο και στις αυξημένες εξαγωγές , ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία της επιχείρησης τόσο για τα ποιοτικά παραγόμενα προϊόντα της όσο και την πορεία με την οποία εξελίσσεται και τόνισε «Η Περιφερειακή Αρχή στο σχεδιασμό της δίνει μεγάλη σημασία στην πρωτογενή παραγωγή για καλύτερα και ποιοτικότερα προϊόντα και στηρίζει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση .

Η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την μεγάλη αγορά των επισκεπτών στα νησιά μας αποτελεί για μας πρώτη προτεραιότητα και πορευόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια για την πορεία την μονάδος των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς , τόσο στην Διοίκηση της αλλά και το προσωπικό της που την έχει αγκαλιάσει και την στηρίζει».

Τέλος το βράδυ της Κυριακής 19 Μαΐου ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων παρακολούθησε στο θέατρο «Κέφαλος» την συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος Αργοστολίου με την ευκαιρία της 160ης επετείου της Ένωσης με τη Γυναικεία Χορωδία του Δήμου Αργοστολίου και με την χορωδία «Ιόνιο Κύμα» από την Ζάκυνθο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΖΑΝΤΕΣ

Συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή με τα στελέχη του ΦΟΔΣΑ στον χώρο ταφής των απορριμμάτων στην Παλοστή της Παλικής

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή στο έργο της Γέφυρας του Χειμωνικού

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλής ακολούθησε τη λιτάνευση των ιερών λειψάνων των Αγίων Ομολογητών Φανέντων στη Σάμη

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή σε Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς

Κατάθεση στεφάνων από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή στο Μνημείο Ηρώων στον Κήπο του Νάπιερ

Παράδοση 4 Πυροσβεστικά Οχήματα από το Πρόγραμμα «ΛΑΕΡΤΗΣ» από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλής Παρακολούθησε στο θέατρο «Κέφαλος» την συναυλία για την επέτειο της Ένωσης

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλήμε το Δήμαρχο Σάμης κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα