Επιλογή Σελίδας

Ο Πρέσβης της Δανίας κ. Per Fabricius Andersen επισκέφθηκε εθιμοτυπικά στο γραφείο του στην έδρα της Περιφέρειας τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Τρεπεκλή, όπου κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία έγινε σε εγκάρδιο κλίμα συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και αντάλλαξαν εποικοδομητικές απόψεις για διάφορα θέματα.

Ο Περιφερειάρχης έθεσε ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των τουριστικών  σχέσεων της Περιφέρειας μας με τη Δανία. Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης ανέπτυξε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και ο Πρέσβης της Δανίας διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του θα ενισχύσει τις προσπάθειες αυτές και με την συμμετοχή στις διάφορες εκθέσεις. Επίσης ο Πρέσβης της Δανίας στάθηκε ιδιαίτερα στη φυσική ομορφιά και αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα της παλιάς πόλης, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον πολιτισμό και το φυσικό κάλος των Ιονίων νησιών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν και θέματα ενεργειακά και διαχείρισης των απορριμμάτων, αφού η Δανία είναι πρωτοπόρος σε όλη την Ευρώπη και κυρίως η συζήτηση επικεντρώθηκε στο επίτευγμα της Δανίας για τα μηδενικά απόβλητα (Zero Waste).