Επιλογή Σελίδας

Την Κεφαλονιά επισκέφθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο της περιοδείας της στα νησιά του Ιονίου, και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με επαγγελματίες, φορείς του τουρισμού και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά τη διάρκεια της οποίας ανέπτυξε την πολιτική και τη στρατηγική του Υπουργείου για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με μέτρο και ισορροπία.

Το “παρών” στη σύσκεψη έδωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της ΕΝ.Π.Ε. κ. Ιωάννης Τρεπεκλής. Ο Περιφερειάρχης από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και έμφαση στην ανάδειξη της τουριστικής ταυτότητας  των νησιών μας αλλά και στην σωστή τουριστική προβολή. Ήδη η Περιφέρεια μας συμμετέχει στις σπουδαιότερες τουριστικές εκθέσεις με δικό της περίπτερο για να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τουρισμού της περιοχής μας αλλά και για να έχουν τα Ιόνια Νησιά το χώρο που τους αρμόζει σύμφωνα με την επισκεψιμότητάς τους η οποία αγγίζει το εκπληκτικό νούμερο των 6.000.000 επισκεπτών ετησίως κατατάσσοντας τα νησιά μας στην τρίτη θέση μετά τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Πριν την άφιξη της Υπουργού πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια ευρεία σύσκεψη με τους φορείς του τουρισμού και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά τη διάρκεια της οποίας ο Περιφερειάρχης και αρμόδιος στο χαρτοφυλάκιο του τουρισμού για τα νησιά μας ανέπτυξε τις δράσεις που έχουν γίνει έως τώρα ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εξασφάλιση χρηματοδότησης μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την προβολή της Περιφέρειά μας με δράσεις αυτεπιστασίας για το τρέχον έτος. Κλήθηκαν οι φορείς να στείλουν τον προγραμματισμό τους έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες συνέργειες για να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής.