Επιλογή Σελίδας

Το θέμα της δυναμικής διεκδίκησης λύσεων στα ζητήματα που ταλανίζουν τη δημόσια υγεία στην Κέρκυρα και ειδικότερα την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου του νησιού απασχόλησε τη σύσκεψη εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Γιάννη Τρεπεκλή, στην έδρα της ΠΙΝ, το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουνίου.

Ο Περιφερειάρχης, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε μια μέρα νωρίτερα με την Ένωση των νοσοκομειακών γιατρών Κέρκυρας (Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ.), προσκάλεσε στο γραφείο του τους Βουλευτές Κέρκυρας, τους Δημάρχους του νησιού και εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα σημαντικότερα προβλήματα στη λειτουργία του Γ.Ν.Κ. και να καθοριστεί ένας κοινός τρόπος διεκδίκησης άμεσων λύσεων.

Αυτό που κυριάρχησε στη σύσκεψη, η οποία είχε διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ωρών, ήταν η ταύτιση απόψεων όσον αφορά στα πλέον σημαντικά προβλήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, όπως και η κοινή αποδοχή όλων των παρεβρισκομένων στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη ως ο πλέον κατάλληλος για ν’ αποτελέσει τον κύριο εκφραστή των όποιων διεκδικήσεων σε επίπεδο Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Τρεπεκλής υπογράμμισε ότι ανέκαθεν η φιλοσοφία του ήταν πως η Αυτοδιοίκηση οφείλει να διεκδικεί από την εκάστοτε κυβέρνηση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και σ’ αυτό το πλαίσιο επιθυμεί να κινηθεί και στην περίπτωση των δικαίων αιτημάτων της ιατρικής κοινότητας και του συνόλου των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Όπως τόνισε, εξάλλου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο επίκειται συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία θα θέσει υπόψη του το μεγάλο θέμα της δημόσιας υγείας στην Κέρκυρα. Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Τρεπεκλής έχει αποστείλει εδώ και καιρό προσωπική επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη ζητώντας του να επισκεφθεί την Κέρκυρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές Κέρκυρας, Αλέκος Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ / ΠΣ), Δημήτρης Μπιάγκης (ΠΑΣΟΚ), ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης, ο Αντιδήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων (εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο), Χρήστος Σκούρτης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα υγείας της ΠΙΝ, Γιάννης Ζήκος, η Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, Νατάσα Αποστολίδη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, Νίκος Πολύζος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιάννης Κοντός, εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και τουριστικών φορέων του νησιού.