Επιλογή Σελίδας

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο ποτάμι του Ποταμού στην Κέρκυρα, οι οποίες αφορούν σε εκβάθυνση του ποταμιού, καθαρισμό του από τα φερτά υλικά και διαμόρφωση των εκβολών του.

Ήδη ο εργολάβος έχει εγκαταστήσει ειδικά μηχανήματα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.

Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Φθινόπωρο, ούτως ώστε όταν θ’ αρχίσουν οι πρώτες έντονες βροχοπτώσεις στην Κέρκυρα, να είναι αναβαθμισμένη δυνατότητα απορρόφησης του ποταμιού και να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα η λεκάνη απορροής ομβρίων υδάτων.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή η προστασία της ανθρώπινης ζωής, όπως βέβαια και η διαφύλαξη της ιδιωτικής περιουσίας, αλλά και των δημόσιων υποδομών από τις επιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο καθαρισμός του ποταμιού στη συγκεκριμένη περιοχή αφενός αποτελεί έργο άκρως απαραίτητο για τη δημόσια ασφάλεια, αφετέρου αποτελούσε διαχρονικό και απολύτως δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Ποταμού, για το οποίο η Περιφερειακή Αρχή είχε δεσμευτεί προεκλογικά.

Σημειώνεται ότι σε δεύτερο χρόνο, μετά το πέρας των εργασιών εκβάθυνσης του ποταμιού, θα ξεκινήσουν και οι απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης του γεφυριού.