Επιλογή Σελίδας

Δημόσια έκκληση προς τον Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, κατά την επίσκεψή του το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου 2024 στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας, προκειμένου η Πολιτεία ν’ αναλάβει τις ευθύνες τις για την αποκαρδιωτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο μοναδικός χώρος μαζικού αθλητισμού στο νησί.

Ο κ. Τρεπεκλής συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων & Προγραμματισμού, Γιώργο Μάμαλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Γιάννη Αρμενιάκο και τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΙΝ, Κώστα Γαστεράτο, βρέθηκε στο ΕΑΚΚ, όπου διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί. Το «παρών» έδωσε και ο Τεχνικός Σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ, Νίκος Μόσχος, ο οποίος εξέφρασε για μία ακόμα φορά την αγωνία της αθλητικής κοινότητας της Κέρκυρας για την έλλειψη χώρων άθλησης στο νησί.

Στις δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του Τύπου, ο κ. Τρεπεκλής εξέφρασε την απογοήτευσή του για το ότι εξακολουθεί να υφίσταται η προβληματική κατάσταση με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της Κέρκυρας, παρά το ότι ο ίδιος προσωπικά είχε ενημερώσει τον Υπουργό Αθλητισμού πριν ακόμα αναλάβει τα καθήκοντά του ως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η υπομονή όλων έχει πλέον εξαντληθεί και ο Υπουργός είναι αυτός που πρέπει να έρθει στην Κέρκυρα, αλλά και ν’ απαντήσει για ποιον λόγο το νησί έχει σήμερα το χειρότερο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Γιάννη Τρεπεκλή:

«Δεν ήρθαμε σήμερα να κάνουμε αυτοψία στο ΕΑΚ, καθώς τα προβλήματα τα γνωρίζουμε πολύ καλά. Εμείς από τη δική μας πλευρά είμαστε έτοιμοι σε ό,τι μας αφορά, για τις δικές μας παρεμβάσεις, καθώς έχουν εργαστεί πάνω στο θέμα το προηγούμενο διάστημα οι τεχνικές μας υπηρεσίες, όπως και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες, Αθλητισμού και Τεχνικών Έργων. Εμείς, λοιπόν, επιβεβαιώνουμε και σήμερα, ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι έτοιμη και περιμένουμε τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να απαντήσει γι’ αυτή την κατάντια του Εθνικού Σταδίου.

Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Έχει εξαντληθεί στην αθλητική κοινότητα, τους αθλητές και τους προπονητές μας, τους γονείς. Η Κέρκυρα δεν αντέχει άλλο αυτή την εικόνα του Εθνικού Σταδίου. Πρέπει πλέον ο ίδιος ο Υπουργός Αθλητισμού να έρθει στην Κέρκυρα και να διαπιστώσει την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο του νησιού μας. Δεν πρόκειται για αυθαίρετες διεκδικήσεις και απαιτήσεις της αθλητικής κοινότητας της Κέρκυρας. Μιλάμε πλέον για το αυτονόητο, δηλαδή την ασφαλή λειτουργία του Εθνικού Σταδίου.

Πρέπει να σταματήσει το «πέρα-δώθε» των επιστολών και των συμβούλων, να έρθει ο ίδιος ο Υπουργός και βέβαια να απαντήσει και στη δική μας επιστολή. Δεν είναι δυνατόν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να προσφέρει χρηματοδότηση και το Υπουργείο να μην απαντά καν στο αίτημά μας. Να σηκωθούν, λοιπόν, από τις ζεστές καρέκλες τους στο Υπουργείο και να έρθουν στο νησί για να δουν από κοντά το πρόβλημα. Πρέπει να δώσουν γενναία χρηματοδότηση, καθώς η Κέρκυρα δυστυχώς έχει σήμερα το χειρότερο αθλητικό κέντρο σε όλη την Ελλάδα. Και στη Ζάκυνθο έχουμε προβλήματα, αλλά ειδικά στην Κέρκυρα υπάρχει μια μεγάλη εκκρεμότητα, στην οποία ο ίδιος ο Υπουργός πρέπει πλέον να δώσει απαντήσεις, καθώς από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν περιμένουμε πια κάτι άλλο, ό,τι είχαμε να κάνουμε ως Περιφέρεια το εξαντλήσαμε και δυστυχώς η αδιαφορία από πλευράς ΓΓΑ, τόσο για την Κέρκυρα, όσο και για τη Ζάκυνθο, έχει επισφραγιστεί.

Εμείς ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν έχουμε καμία εκκρεμότητα. Δεν είμαστε ιδιοκτήτες του Εθνικού Σταδίου, άρα δεν μπορούμε να πάρουμε δικές μας πρωτοβουλίες σε περιουσιακό στοιχείο που δεν μας ανήκει και γι’ αυτό έστειλα ακόμα μια επιστολή στον κ. Βρούτση ζητώντας του να επισκεφθεί το συντομότερο δυνατό την Κέρκυρα. Λυπάμαι που εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα αυτή η εκκρεμότητα, παρά το ότι έθεσα ο ίδιος υπόψη του το πρόβλημα πριν ακόμα ορκιστώ ως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, καθώς την κατάσταση του Εθνικού Σταδίου τη γνωρίζω πολύ καλά, ξέρω και τις δυνατότητές του, αλλά και τις αδυναμίες του».