Επιλογή Σελίδας

Κατόπιν δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ή δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων γύρω από το θέμα της κατεδάφισης των ξύλινων εξεδρών –προβλητών στις παραλίες της Κέρκυρας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Χρήστος Μωραΐτης, διευκρινίζει τα εξής:

Όλες οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι σχετικές με το θέμα δηλαδή οι 47-6/21-3-2015, 98-11/30-5-2015 και 175-19/10-10-2015, έχουν αποσταλεί έγκαιρα στα αρμόδια Υπουργεία και συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και στις αρμόδιες Δ/νσεις τους .

Έχει υπάρξει, μάλιστα, απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης στα αντίστοιχα έγγραφά μας (αρ. πρωτ: 26609/27-7-2015), με την οποία μας ανακοινώνεται και επισήμως η επιμονή του Υπουργείου στην απόφαση κατεδάφισης.
Δεν αναφερόμαστε καθόλου στην επανειλημμένη τηλεφωνική και κατ΄ ιδίαν επικοινωνία, που υπήρξε όλο αυτό το διάστημα, με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, το Υπουργείο και την Εισαγγελία Πρωτοδικών, αφού ως γνωστόν μόνο scripta manent.

Μακάρι να έχουν αναληφθεί από το νέο Υπουργό οι δεσμεύσεις που τα δημοσιεύματα αναφέρουν και να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα στο πλαίσιο των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αν όχι, όπως βάσιμα πιστεύουμε, θα αποδειχθεί ποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις.