Επιλογή Σελίδας

Στo πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο : «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ Π.Ι.Ν. 2017-2018» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ε.Π. «IONIA ΝΗΣIA 2014-2020», πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα επίσκεψη του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού RAI 3, από 24 έως 30 Απριλίου.

 

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να αναδειχθεί ο ιδιαίτερος εορτασμός του Πάσχα στο νησί και παράλληλα τα πλούσια πολιτιστικά στοιχεία καθώς και οι μοναδικές φυσικές ομορφιές, ώστε να  ενισχυθεί η τουριστική ζήτηση τον Απρίλιο από την Ιταλία.

Επί πλέον οι καλές καιρικές συνθήκες και η “κοσμοπλημμύρα” των παραπάνω ημερών, συνέτειναν στο να πραγματοποιηθούν δύο ειδικές τηλεοπτικές εκπομπές αντί μίας που αρχικά είχε προγραμματιστεί. Η εκπομπή λέγεται  “Kilimangiaro” και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του ταξιδιωτικού κοινού, ξεπερνώντας κάθε φορά το 1,5 εκατομ. τηλεθέασης, ενώ αναρτάται για μεγάλο χρονικό διάστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του καναλιού (facebook, κλπ).

Στην αποστολή συμμετείχαν η γνωστή σκηνοθέτιδα κ. Rita De Francesco και η δημοσιογράφος Κ. Ελένη Σαρικώστα.

Η Π.Ι.Ν ευχαριστεί τις Διευθύνσεις των Μουσείων “Αχίλλειον” και “Σινοϊαπωνικής Τέχνης “.

 

Έχουν προγραμματιστεί αρκετές επισκέψεις τηλεοπτικών καναλιών και δημοσιογραφικών αποστολών και σε άλλα νησιά, για τις οποίες θ΄ αναφερθούμε μετά την ολοκλήρωση της κάθε μιας.

εκ του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ }