Επιλογή Σελίδας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, στο μήνυμά του για την επέτειο του Πολυτεχνείου αναφέρει:

«Κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου γιορτάζουμε τη μαζική αντίσταση του Ελληνικού λαού απέναντι στη Χούντα των Συνταγματαρχών. Με την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τιμούμε με σεβασμό και συγκίνηση τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, που πάλεψαν για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη.

Απέναντι στο σκότος της Δικτατορίας που σκέπαζε την πατρίδας μας, φοιτητές και λαός, ενώθηκαν στο Πολυτεχνείο, παραμέρισαν πολιτικές διαφορές και κομματικές αντιπαραθέσεις, όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στα τανκς και το στρατό των Συνταγματαρχών, και έδωσαν το χτύπημα, που οδήγησε στην κατάρρευση του τυραννικού καθεστώτος της Επταετίας και έθεσε τις βάσεις για τη Δημοκρατία μας.

Η αυτοθυσία, η αυταπάρνηση, η αλληλεγγύη και η αγωνιστικότητα εκείνης της γενιάς αποτελούν σπουδαία παρακαταθήκη και λαμπρή υπενθύμιση πως ο αγώνας για κοινωνική πρόοδο, δικαιοσύνη, ελπίδα, προοπτική, είναι διαρκής. Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις αξίες και τα ιδεώδη του Πολυτεχνείου και μέσα από τις προσωπικές και συλλογικές μας επιλογές και συμπεριφορές, να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για έναν καλύτερο κόσμο.».