Επιλογή Σελίδας

Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει η συντήρηση του κτιρίου της Φιλαρμονικής Λευκάδας, κατόπιν της υπογραφής (11/11/2022) της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και τον Πρόεδρο της ΦΕΛ, Φίλιππο Μελά.

Για τη θετική αυτή εξέλιξη ενημέρωσε σήμερα (28/11/2022) στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, τον Πρόεδρο της ΦΕΛ, Φίλιππο Μελά.

«Ένα μεγάλο βήμα για το έργο του κτηρίου της Φιλαρμονικής μας, αποτελεί η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στην ΠΙΝ, το Υπουργείο Πολιτισμού και βεβαίως το σωματείο. Πλέον, το έργο του κτηρίου της ΦΕΛ οδεύει προς δημοπράτηση και βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στην υλοποίηση.

Στηρίζουμε την Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας, που αποτελεί έναν από τους πυλώνες του Πολιτισμού της Λευκάδας μας. Γνωρίζουμε άριστα ότι η κατάσταση του κτιρίου σήμερα δεν είναι η κατάλληλη και το εν λόγω έργο θα δώσει ουσιαστικές λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα.

Είναι αλήθεια ότι στην διαδρομή αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες και απαιτήθηκε να επιλύσουμε προβλήματα, που φάνταζαν ανυπέρβλητα μέχρι πρότινος. Ενδεικτικά, διπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό του έργου σε 74.000 ευρώ, εξασφαλίσαμε τις απαραίτητες εγκρίσεις από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή και την Αρχαιολογία, κινήσαμε τις διαδικασίες κήρυξης του κτιρίου σε νεώτερο μνημείο με ΦΕΚ, ξεπεράσαμε νομικά προβλήματα, κ.α.

Θα ήθελα ν’ αναφερθώ στην άψογη συνεργασία με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λευκάδας & Αιτωλοακαρνανίας, Ολυμπία Βικάτου, τα στελέχη του ΥΠΠΟΑ και της ΕΦΑΑΙΤΛ, και να τους ευχαριστήσω για την διαρκή υποστήριξή τους στα έργα και δράσεις πολιτισμού που υλοποιεί η Π.Ε. Λευκάδας» ανέφερε ο κ. Κτενάς μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Από τη μεριά του ο κ. Μελάς ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που προχωρά το έργο. Είμαστε σε διαρκή συνεργασία με την Π.Ε. Λευκάδας και γνωρίζουμε καλά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν. Από την πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κτενάς έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον δίνοντας λύσεις»

 

2022.11.28 @ Ανδρέας Κτενάς: «Η Φιλαρμονική αποτελεί έναν από τους πυλώνες του Πολιτισμού της Λευκάδας μας» – Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού για τη συντήρηση του κτιρίου της ΦΕΛ. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Πολιτισμός #Μνημεία #Φιλαρμονική #ΦΕΛ #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων