Επιλογή Σελίδας

Ακόμα μια παρέμβαση ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, με την τοποθέτηση καταγραφικών (ραντάρ) ταχύτητας στην Απόλπαινα και παλλόμενων προειδοποιητικών φαναριών στα Λαζαράτα, στο Περιγιάλι (θέση «Πασά») και στον Παράδεισο Λυγιάς.

«Έχει γίνει αντιληπτό από τους συμπολίτες μας ότι δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτό που λέγεται ‘οδική ασφάλεια’ στους δρόμους μας. Με μια ολιστική προσέγγιση σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα για εμάς, συνεχίζουμε τις μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις μας, βελτιώνοντας αισθητά τις συνθήκες στο οδικό μας δίκτυο.

Αυτή τη φορά εγκαταστήσαμε στην Απόλπαινα – και σε συνέχεια των ασφαλτοστρώσεων που προηγήθηκαν – ειδικά ραντάρ ταχύτητας, ώστε οι διερχόμενοι οδηγοί να μην ξεπερνούν το προβλεπόμενο όριο. Σε ένα δρόμο που, δυστυχώς, συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

Με το ίδιο σκεπτικό, τοποθετήσαμε προειδοποιητικά παλλόμενα φανάρια σε ευθείες, όπου συχνά παρατηρούνται υπερβάσεις του ορίου ταχύτητας και επικίνδυνες προσπεράσεις, συγκεκριμένα στα Λαζαράτα, στο Περιγιάλι στου Πασά, και στη Λυγιά στον Παράδεισο, όπου πρόσφατα κάναμε νέες ασφαλτοστρώσεις.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου φάσματος παρεμβάσεων, που έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε. Σύντομα ακολουθούν νέες εγκαταστάσεις και ένα μεγάλο πρόγραμμα συντήρησης φαναριών που υπάρχουν στο δίκτυό μας, νέες διαγραμμίσεις, νέοι κόμβοι, νέες νησίδες και νέες ασφαλτοστρώσεις.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα τη βελτίωση του επαρχιακού δικτύου για το σήμερα, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στο ‘αύριο’» δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Τα ραντάρ και τα φανάρια που τοποθετήθηκαν είναι ενεργειακά αυτόνομα, καθώς λειτουργούν με φωτοβολταϊκό στοιχείο, κάτι που σημαίνει ότι εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη και συνεχής λειτουργία τους.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το αποθεματικό της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας και υλοποιήθηκε από τη από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) με ανάδοχο την «ΟΔΟΣΗΜΑΝΣΗ Κ. ΧΡΟΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε.».


Δείτε βίντεο από την εγκατάσταση ραντάρ ταχύτητας στην Απόλπαινα στο σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=yJTx7f6QAwA&list=PL_2mPNUW8A75kBRAEL37JpIXI8Ut-uzhr

Δείτε βίντεο από την εγκατάσταση παλλόμενων φαναριών στα Λαζαράτα στο σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=gxVfL7XAwfU&list=PL_2mPNUW8A75kBRAEL37JpIXI8Ut-uzhr

Δείτε βίντεο από την εγκατάσταση παλλόμενων φαναριών στο Περιγιάλι (θέση «Πασά») στο σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=6xyGQLPIP08&list=PL_2mPNUW8A75kBRAEL37JpIXI8Ut-uzhr


 


2023.02.03 @ Π.Ε. Λευκάδας: Εγκαταστάθηκαν ραντάρ ταχύτητας και προειδοποιητικά φανάρια σε Απόλπαινα, Λαζαράτα, Περιγιάλι και Παράδεισο Λυγιάς. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Lefkada #Απόλπαινα #Λαζαράτα #Περιγιάλι #Λυγιά #ΟδικήΑσφάλεια #ΟδικήΣήμανση #ΡαντάρΤαχύτητας #παλλόμεναΦανάρια #ktenasandreas #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων