Επιλογή Σελίδας

Σημαντικές βελτιώσεις στην επαρχιακή οδό Λυγιά – Κατούνα, στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση Βατότητας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Λευκάδας», προϋπολογισμού 2.190.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί εκτενείς ασφαλτοστρώσεις του οδοστρώματος, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη τεχνικά έργα για τη διευθέτηση της απορροής των ομβρίων υδάτων σε συγκεκριμένα σημεία του δρόμου που παρουσίαζαν πρόβλημα, με την κατασκευή τσιμεντένιων καναλιών, σωληνωτών αγωγών και φρεατίων.

«Πρόκειται για μια σημαντικότατη παρέμβαση, αφού αναβαθμίζουμε τον Επαρχιακό δρόμο Λυγιά – Κατούνα, ένα προβληματικό δίκτυο, που έχρηζε αποκατάστασης. Η Κατούνα αποτελεί μια από τις πιο αναπτυσσόμενες περιοχές της Λευκάδας και η βελτίωση του οδοστρώματος αποτελούσε πάγιο αίτημα όλων, κατοίκων και επισκεπτών.

Επιπλέον, κατασκευάζουμε δίκτυο απορροής ομβρίων υδάτων, για την προστασία της οδού από διαβρώσεις και των κατοίκων από πλημμύρες, ενώ παράλληλα επιτυγχάνουμε μεγαλύτερο πλάτος στο δρόμο. Χαιρόμαστε ειλικρινά, που επανέρχεται η ομαλότητα και η ασφάλεια στον συγκεκριμένο δρόμο, που είναι και το κύριο ζητούμενο σε όλα αυτά τα έργα που υλοποιούμε.

Όμως, δεν είναι η μοναδική παρέμβαση στην ευρύτερη περιοχή, υπενθυμίζουμε, τις εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στον κεντρικό άξονα Καρυώτες – Λυγιά, στον Παράδεισο, στο Λιμνί και επιπλέον την τοποθέτηση παλλόμενων φαναριών, αλλά και το σπουδαίο αντιπλημμυρικό έργο, με τοιχία και κοιτοστρώσεις, στο ύψος της γέφυρας στην Ε.Ο. Λυγιά – Κατούνα.

Με σχέδιο και σκληρή δουλειά, υλοποιούμε συνεχείς και πολυεπίπεδες παρεμβάσεις σε κάθε γωνιά της Π.Ε. Λευκάδας, που δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα και συγχρόνως δημιουργούν προοπτική για το αύριο»» αναφέρει σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Οι παρεμβάσεις στην Ε.Ο. Λυγιά – Κατούνα εντάσσονται στο έργο «Αποκατάσταση Βατότητας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Λευκάδας», το οποίο περιλαμβάνει συντήρηση και βελτίωση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου σε Λευκάδα και Μεγανήσι, έχει προϋπολογισμό 2.190.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 522 με Κ.Ε. 2020ΕΠ52200001, και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με ανάδοχο την κοινοπραξία «Κ/Ξ ΜΑΚΗΣ Α.Τ.Ε.Ε. – Π. ΠΑΝΔΡΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.».


Δείτε βίντεο από τα τεχνικά έργα ομβρίων υδάτων στο σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=LNcqi8d5p-k&list=PL_2mPNUW8A774KvnY0TWiL_aIIlw3erN2

Δείτε βίντεο από τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στο σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=-DOkcFCs0j4&list=PL_2mPNUW8A774KvnY0TWiL_aIIlw3erN2


 

2023.03.06 @ Ανδρέας Κτενάς: «Αναβαθμίζουμε το δρόμο Λυγιά – Κατούνα με νέους ασφαλτοτάπητες και δίκτυο απορροής ομβρίων». #ΠΙΝ #Λευκάδα #Κατούνα #Λυγιά #ΟδικήΑσφάλεια #Ασφαλτοτάπητες #Ασφαλτικά #Αντιπλημμυρικά #ktenasandreas #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων