Επιλογή Σελίδας

Συνεχίζεται η κατασκευή άμεσα αναγκαίων τεχνικών έργων στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο για την αποφυγή του κινδύνου πλημμυρών και ζημιών από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας. Αυτή τη φορά, επί της επαρχιακής οδού Λευκάδα – Νυδρί – Βασιλική, στην περιοχή Επίσκοπος Νικιάνας, και αφορά στην κατασκευή τριγωνικής τσιμεντένιας τάφρου για την απορροή ομβρίων, περίπου μέσου καθαρού πλάτους 1,20 μ., με στηθαίο στο ανάντι πρανές της οδού ύψους 40 εκ.

Οι εργασίες ξεκίνησαν την προηγούμενη Πέμπτη (9/3/2023) και στο σημείο βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

«Με το νέο τεχνικό έργο, στην περιοχή του Επισκόπου Νικιάνας, κατασκευάζουμε τσιμεντένια τάφρο απορροής ομβρίων κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου. Στόχος μας να αντιμετωπίσουμε και να δώσουμε οριστική λύση στο χρόνια προβληματικό σημείο.

Αν αναλογιστούμε το ότι τα τελευταία χρόνια εκδηλώνονται με πιο έντονο τρόπο καιρικά φαινομένα, εξ ‘αιτίας της κλιματικής κρίσης, κατανοεί εύκολα κανείς τη σπουδαιότητα τέτοιων παρεμβάσεων, σε ότι αφορά όχι μόνο την ενίσχυση της ασφάλειας του δρόμου, αλλά και την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, δηλαδή την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος και των περιουσιών.

Το σχέδιό μας για τη συνολική αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου συνεχίζεται με την υλοποίηση πολύπλευρων παρεμβάσεων, όπως ασφαλτικών, υδραυλικών, αντιστήριξης, σήμανσης, κ.α.» σημειώνει ο κ. Κτενάς.

Οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στον Επίσκοπο Νικιάνας εντάσσονται στο έργο «Αποκατάσταση Βατότητας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Λευκάδας», το οποίο περιλαμβάνει συντήρηση και βελτίωση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου σε Λευκάδα και Μεγανήσι, έχει προϋπολογισμό 2.190.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 522 με Κ.Ε. 2020ΕΠ52200001, και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με ανάδοχο την κοινοπραξία «Κ/Ξ ΜΑΚΗΣ Α.Τ.Ε.Ε. – Π. ΠΑΝΔΡΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.».


Δείτε βίντεο με στιγμιότυπο από το ξεκίνημα των εργασιών στον Επίσκοπο Νικιάνας στο σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=S_gdsirBbds&list=PL_2mPNUW8A774KvnY0TWiL_aIIlw3erN2


 

2023.03.15 @ Π.Ε. Λευκάδας: Νέο τεχνικό έργο στον Επίσκοπο – Σε εξέλιξη οι εργασίες. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Επίσκοπος #Νικιάνα #ΟδικήΑσφάλεια #ΟδικόΔίκτυο #ΑντιπλημμυρικήΠροστασία #ΤεχνικάΈργα #ktenasandreas #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων