Επιλογή Σελίδας

Μεγαλύτερη σε συμμετοχή, με την παρέλαση τροχοφόρων τμημάτων, και μεγαλύτερη σε διαδρομή, θα είναι η παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης το πρωί της 25ης Μαρτίου 2023, η οποία θα διεξαχθεί στην παραλιακή οδό Θεοδώρου Ν. Φλογαΐτη, καθώς μετά την επιτυχία του πρώτου εγχειρήματος κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 2022, η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, ως αρμόδια για την κατάρτιση του προγράμματος εορτασμού των θεσμοθετημένων Εθνικών Εορτών και Επετείων, καθιέρωσε οριστικά την παραλιακή οδό Θεοδώρου Ν. Φλογαΐτη ως το μόνιμο χώρο διεξαγωγής όλων των Επίσημων Παρελάσεων.

Το πρωί της Πέμπτης 16 Μαρτίου 2023, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, συγκάλεσε, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λευκάδας, κοινή σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων Φορέων και Αρχών (Περιφέρεια, Δήμος, Τροχαία, Α’-θμια Εκπαίδευση, Β’-θμια Εκπαίδευση, Πυροσβεστική, Λιμενικό, κ.ά.), για τον καθορισμό των οργανωτικών λεπτομερειών της Παρέλασης, ενώ υπήρξε και επί τόπου αυτοψία.

«Την επιλογή μας για μεταφορά του σημείου τέλεσης των παρελάσεων στο μεγάλο παραλιακό δρόμο της Θεοδώρου Ν. Φλογαΐτη, μπροστά από το Διοικητήριο και τη Μαρίνα, δικαίωσε η επιτυχία και η καθολική αποδοχή κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Έχοντας την εμπειρία από το προηγούμενο επιτυχημένο εγχείρημα, όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς και Αρχές επικεντρωθήκαμε στην περαιτέρω αναβάθμιση της παρέλασης, οργανωτικά και λειτουργικά, μέσα από ένα πολύ εποικοδομητικό διάλογο σε εξαιρετικό πνεύμα συνεργασίας.

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου θέλουμε να είναι ακόμα πιο λαμπρή, έτσι θα παρελάσουν και μηχανοκίνητα τμήματα των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ μεγαλώνει και η διαδρομή της παρέλασης. Η διεύρυνση της συμμετοχής και η συνεχής αναβάθμιση της παρέλασης, είναι μια υπόσχεση που δώσαμε την πρώτη φορά και την τηρούμε με γνώμονα το μέλλον» ανέφερε ο κ. Κτενάς μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, εκτός του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, και οι:

  • Χριστοφάνης Σιώζος (Αναπληρωτής Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας),
  • Νώντας Κατωπόδης (Διοικητής Τροχαίας Λευκάδας),
  • Κωνσταντίνος Τσίγκας (Διοικητής των Πυροσβεστικών δυνάμεων Νομού Λευκάδας),
  • Χρήστος Ντάικος (Λιμεναρχείο Λευκάδας),
  • Ανδρέας Γεωργακόπουλος (Προϊστάμενος Τμήματος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου Δήμου Λευκάδας),
  • Όλγα Θειακού (Υπεύθυνη παρέλασης σχολείων),
  • Ρήγας Βρεττός (Διέυθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας),
  • Χάρης Κρητικός (Διέυθυνηση Διοικητικού – Οικονομικού Π.Ε. Λευκάδας).

 

2023.03.21 @ Ανδρέας Κτενάς: «Στόχος η συνεχής αναβάθμιση της Παρέλασης» – Πραγματοποιήθηκε οργανωτική σύσκεψη Φορέων & Αρχών. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Lefkada #Παρέλαση #25ηΜαρτίου #Σύσκεψη #ktenasandreas #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων