Επιλογή Σελίδας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που διοργανώθηκε από τις 27 έως τις 29 Απριλίου στη Ζάκυνθο, με τη συνδιοργάνωσητηςΑντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ιονίων Νήσων, της Επιστημονικής Εταιρείας «European SchoolRadio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο», τηςΔιεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου, τηςΠεριφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και του Ομίλου UNESCO Ζακύνθου.

Το Φεστιβάλ προσέφερε μία μοναδική εμπειρία στους 800 μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν, με κύριο σκοπό του οι μαθητές και οι μαθήτριες να ανακαλύψουν τον κόσμο του ραδιοφώνου ως μέσου ενημέρωσης, έκφρασης και ψυχαγωγίας, αλλά και ως μέσο καλλιτεχνικής δημιουργίας, με συμμετοχή σε πρωτότυπες δραστηριότητες Ραδιοφωνικής Τέχνης, τόσο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όσο και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Εργαστήρια, δράσεις, εκδηλώσεις και συναυλίες έφεραν μαθητές από όλη την Ελλάδα σε ένα κοινό τόπο για να εκφράσουν και να συνομιλήσουν μέσα από τη δημιουργικότητά τους.

Το πρόγραμμαεκδηλώσεων και δράσεων του Φεστιβάλ ξεκίνησε με τη Τελετή Υποδοχής των μαθητών στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου με τη συμμετοχή της «Μαντολινάτας Λιθακιάς 1982» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακηνάδου, ροκ συναυλία από το συγκρότημα «BandFiction» στην Πλατεία Σολωμού.

Μια ξεχωριστή στιγμή στον Λόφο του Στράνηόπου οι αποστολές των σχολείων που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ σε συνεργασία με τη Χορωδία Ζακύνθου “Φανερωμένη” και τη Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων, γιόρτασε τα 200 χρόνια από τη σύνθεση του ποιήματος από το Διονύσιο Σολωμό, με μια πανηγυρική ερμηνεία του Εθνικού Ύμνου, με τη συμμετοχή όλων των αποστολών.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με τηΤελετή Βράβευσης του Διαγωνισμού «Ραδιοφωνικό Μήνυμα» και «Τραγούδι» που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου, όπου οι μαθητές παρουσίασαν τις δημιουργίες τους.

Όπως τόνισε και ο κ. Κων/νος Καποδίστριας, Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ιονίων Νήσων, το Φεστιβάλ έκλεισε με τη κοινή παραδοχή ότι η Ζάκυνθος απέδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό κόμβο καλλιτεχνικής δημιουργίας και συνεργασίας.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πιλοτικών δράσεων για την προώθηση και υποστήριξη νέων μουσικών επιχειρηματιών της πράξης «HolisticnetworkingofcreativeindustriesviahubsCREATIVE@HUBS» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020», με Αναθέτουσα Αρχή την Περιφέρεια Ιονίων Νησιών