Επιλογή Σελίδας

Στην κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για λόγους δημόσιας ωφέλειας, και ειδικότερα για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση Δρόμου Αγίου Νικήτα-Καλαμίτσι από περιοχή κατολίσθησης έως τη διασταύρωση προς Εξάνθεια και Χορτάτα» (Παράκαμψη Καλαμιτσίου)», συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά τη σημερινή (1/7/2023) συνεδρίαση του.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αφορά τα ακίνητα εντός οικισμού Καλαμιτσίου, ενώ για τα εκτός οικισμού θα ακολουθήσει άμεσα αντίστοιχη απόφαση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

«Η έγκριση της κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης από το Περιφερειακό Συμβούλιο, την οποία εισηγήθηκα κατά την σημερινή συνεδρίαση του Σώματος, αποτελεί μια σπουδαία εξέλιξη, ένα ουσιαστικότατο βήμα και δικαίωση της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε για να φέρουμε, το κρίσιμο και σημαντικό έργο της Παράκαμψης του Καλαμιτσίου, σε τροχιά υλοποίησης.

Ακόμη μια φορά είμαστε πιστοί στην δέσμευση μας να προοδεύουμε συνεχώς, σταθερά και μεθοδικά τις επίπονες διαδικασίες του έργου, ενός έργου κρίσιμου, που λίμναζε επί δεκαετίες και που διαχρονικά πολλοί το εκμεταλλεύτηκαν για μικροπολιτικούς σκοπούς, εις βάρος πάντα των συμπολιτών μας.

Εμείς, επιλέξαμε πάλι ένα διαφορετικό δρόμο, αυτόν της αλήθειας και της δουλείας, ενημερώνοντας για πρώτη φορά την κοινωνία για το πραγματικό στάδιο που βρίσκεται το έργο, αποφεύγοντας τα μεγάλα λόγια και επιδιώκοντας μόνο πράξεις που φέρνουν τα επιζητούμενα αποτελέσματα.

Έτσι λοιπόν, διανύσαμε μια μακρά και δύσκολη πορεία, για την οποία εργαζόμαστε πολύ σκληρά από την πρώτη ημέρα της θητείας μας. Μετά την αυτοψία και τις επί τόπου μετρήσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών, την επικαιροποίηση της τεχνικής μελέτης του έργου, την εκπόνηση νέας περιβαλλοντικής μελέτης, τη δημόσια διαβούλευση της ΜΠΕ, την ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης (ΑΕΠΟ) του έργου, ολοκληρώσαμε και τη διαδικασία συγκέντρωσης των Πιστοποιητικών Κτηματογραφούμενων Ακινήτων (ΠΚΑ) από τους ιδιοκτήτες, για την επικαιροποίηση των Κτηματολογικών Πινάκων. Όλα αυτά και λοιπές τεχνικής φύσεως διαδικασίες που φέραμε εις πέρας, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της σημερινής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Όμως η προσπάθεια δεν σταματά εδώ, αντιθέτως συνεχίζεται με την ίδια αποφασιστικότητα και θέρμη, και κυρίως, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στους συμπολίτες μας και την κοινωνία της Λευκάδας»» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Το συνολικό εμβαδό της απαλλοτριωμένης έκτασης των ακινήτων που βρίσκονται εντός οικισμού Καλαμιτσίου είναι συνολικού 7.168,41 τ.μ., εκ των οποίων 5.018,18 τ.μ. αποτελούν φερόμενες ιδιωτικές εκτάσεις και τα υπόλοιπα 2.150,23 τ.μ. είναι δημοτική έκταση.

2023.07.01 @ Π.Ε. Λευκάδας: Έγκριση της κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τα εντός οικισμού ακίνητα της Παράκαμψης Καλαμιτσίου. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Καλαμίτσι #Παράκαμψη #Περιφερειακός #Απαλλοτριώσεις #Απαλλοτρίωση #ΠεριφερειακόΣυμβούλιο #ktenasandreas #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων