Επιλογή Σελίδας

Μια πολύ σημαντική ημερίδα για την ανάπτυξη του αθλητισμού, του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας στη Λευκάδα διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 μ.μ. – 2:00 μ.μ. στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λευκάδας (Αίθουσα Συνεδριάσεων).

Η ημερίδα «Αθλητικός Τουρισμός και Οικονομική Ανάπτυξη» διοργανώνεται στο πλαίσιο του Lefkada Beach Volleyball Event 2023 και αποτελεί την επίσημη εναρκτήρια εκδήλωση της διοργάνωσης, μετά την οποία θα ακολουθήσουν οι αγώνες μπιτς-βόλεϊ στην Παραλία του Καθίσματος.

«Αποτελεί στρατηγική επιλογή μας ως Περιφερειακή Αρχή η επένδυση στον αθλητισμό, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε επίπεδο δράσεων. Ο αθλητισμός συνδέετε άρρηκτα με την υγεία, τον πολιτισμό, την παιδεία. Όμως αποτελεί και ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης που έχουμε στα χέρια μας.

Έτσι, στο πλαίσιο της έναρξης του φετινού Lefkada Beach Volleyball Event διοργανώνουμε την ημερίδα ‘Αθλητικός Τουρισμός και Οικονομική Ανάπτυξη’, με εκλεκτούς ομιλητές από τον πολιτικό και τον ακαδημαϊκό χώρο. Θέλουμε να υπογραμμίσουμε πως ο αθλητισμός και η φιλοξενία διοργανώσεων στην Λευκάδα όπως, το LefkadaBV, ο Πράσινος Ημιμαραθώνιος, τα ορεινά Trails, οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες, και τόσες άλλες, πέρα από την αθλητική και κοινωνική ανάπτυξη που προσφέρουν, ενισχύουν παράλληλα την εξωστρέφεια και τον τουρισμό, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Πρόκειται για μια χρήσιμη και ενδιαφέρουσα ημερίδα, και προσκαλούμε τοπικούς φορείς, αθλητικά σωματεία, επιχειρήσεις και πολίτες, να την παρακολουθήσουν» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, ο οποίος θα χαιρετήσει στην ημερίδα, κηρύσσοντας παράλληλα την επίσημη έναρξη του Lefkada Beach Volleyball Event 2023.

Επίσης, την ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Βρούτσης, η Υφυπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Ράπτη, η Πρόεδρος ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, καθώς και Βουλευτής Λευκάδας, Αθανάσιος Καββαδάς, και ο Δήμαρχος Λευκάδας, Χαράλαμπος Καλός.

Εισηγητές στην ημερίδα θα είναι

  • ιονύσης Καρακάσης (Προϊστάμενος Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Ευρωπαϊκών Πολιτικών, Ολυμπιακών Θεμάτων, Αθλητικής και Πολιτιστικής Προβολής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού / Εθνικός Συντονιστής #BEACTIVE / Αντιπρόεδρος για την Ευρώπη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άθλησης για Όλους – TAFISA),
  • Νικόλαος Θεοδώρου (MSc, MBA, PMP στο Τμήμα Οργάνωσης και ∆ιοίκησης της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), και
  • Παναγιώτης Ζακυνθινός (∆ιδάσκων Πετοσφαίρισης στην Άμμο στη ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ / Ομοσπονδιακός προπονητής και υπεύθυνος ανάπτυξης του αθλήματος στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης / Προπονητής εθνικών ομάδων γυναικών Beach Volleyball στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004 / Διδάσκων στη Σχολή προπονητών της ΓΓΑ).

Η ημερίδα θα μεταδοθεί και μέσω διαδικτύου (video streaming) στη διεύθυνση: https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-14836


 

LBV2023 – Ημερίδα Αθλητικός Τουρισμός και Οικονομική Ανάπτυξη – Agenda

 

2023.09.08 @ Π.Ε. Λευκάδας: Ημερίδα «Αθλητικός Τουρισμός και Οικονομική Ανάπτυξη» – Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του Lefkada Beach Volleyball Event 2023. #ΠΙΝ #Λευκάδα #myLBV #LefkadaBV #LefkadaBeachVolleyball #LefkadaBV2023 #LBV2023 #Ημερίδα #Αθλητισμός #Sports #ΑθλητικόςΤουρισμός #Lefkada #LefkadaIsland #BeActive #BeActiveHellas #EWoS #EWoS2023 #ΥΠΑΙΘΠΑ #ΓΓΑ #ΕΟΤ #ΕΚΠΑ #ktenasandreas #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων