Επιλογή Σελίδας

Ολοκληρώθηκε σήμερα (6/10/2023) η τελική φάση της προετοιμασίας της εκλογικής διαδικασίας για τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, με τη διανομή του εκλογικού υλικού στα εκλογικά κέντρα και τους Δήμους.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες το προσωπικό της Π.Ε. Λευκάδας εργαζόταν πυρετωδώς για την ταξινόμηση του εκλογικού υλικού και τον εξοπλισμό των εκλογικών σάκων. Οι σάκοι αυτοί περιέχουν τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών, σφραγισμένους φακέλους, σφραγισμένα βιβλία για την εφορευτική επιτροπή, γραφική ύλη, εκλογικούς καταλόγους, σχετική εκλογική νομοθεσία και εγκυκλίους, κλπ. Οι σφραγισμένοι σάκοι μαζί με τα τάμπλετ για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων, παραδίδονται στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Να σημειωθεί πως στις προπαρασκευαστικές ενέργειες δεν περιλαμβάνονταν μόνο αυτές που σχετίζονται με την προετοιμασία και διανομή του εκλογικού υλικού, αλλά και σειρά διοικητικών πράξεων και αποφάσεων, όπως είναι ο καθορισμός των εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας και ο συντονισμός με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, όπως το Υπουργείο Εσωτερικών, οι Δήμοι, οι Δικαστικές αρχές, κλπ.

Επιπλέον, καθοριστικό ρόλο έχει η Π.Ε. Λευκάδας για την άμεση και έγκυρη μετάδοση των αποτελεσμάτων προς το Υπουργείο Εσωτερικών. Ήδη έχουν συγκροτηθεί ειδικά συνεργεία τα οποία μετά τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας – και παράλληλα με τα αποτελέσματα που θα μεταδίδουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι μέσω της συσκευής ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT) – θα αποστέλλουν τα εκλογικά αποτελέσματα προς το Υπουργείο μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος ΙΡΙΔΑ 2.0.

«Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω θερμά όλο το προσωπικό της Π.Ε. Λευκάδας, που παράλληλα με τα συνήθη υπηρεσιακά τους καθήκοντα, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για τη διασφάλιση άλλης μιας απρόσκοπτης και έγκυρης εκλογικής διαδικασίας. Την 3η μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όλα είναι έτοιμα και είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή θα έχουμε μια απολύτως ομαλή διαδικασία. Έχουνε γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες και ολόκληρος ο μηχανισμός μας βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε την ημέρα της γιορτής της Δημοκρατίας, οι συμπολίτες μας να εκφράσουν τη βούλησή τους απρόσκοπτα και με άνεση» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.


 

2023.10.06 @ Ανδρέας Κτενάς: «Όλα έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών» – Σε πλήρη εγρήγορση ο μηχανισμός της Π.Ε. Λευκάδας. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Lefkada #Εκλογές #ΠεριφερειακέςΕκλογές #ΔημοτικέςΕκλογές #ΑυτοδιοικητικέςΕκλογές #Εκλογές2023 #ktenasandreas #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων