Επιλογή Σελίδας

Τη Δευτέρα 29/01/2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με αντικείμενο συζήτησης τα προβλήματα των τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων του Ν.3982/2011 (ΦΕΚ Α΄143). Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας, Φυσικών Πόρων, Ενέργειας και Τεχνικών Επαγγελμάτων  κ. Ευτύχη Ζουριδάκη, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν τους συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους για χρόνια.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν: Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νησιών και Ενδοπεριφερειακών Συγκοινωνιών κ. Σπυρίδων Αργυρός, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Π.Ι.Ν. κ. Ιωάννης Τριανταφυλλούδης, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Παράρτημα Κέρκυρας κ. Ιωάννης Μεταλληνός, εκπρόσωποι των τεχνικών επαγγελματικών σωματείων της Π.Ε. Κέρκυρας, ήτοι εκπρόσωποι του Σωματείου Χειριστών Μηχανημάτων Τεχνικού Έργου, του Σωματείου Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων, του Σωματείου Τεχνικών Ψυκτικών Εγκαταστάσεων, του Σωματείου Τεχνικών Υδραυλικών Εγκαταστάσεων καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στα πλαίσια της εποικοδομητικής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε, η πολιτική ηγεσία αναφέρθηκε στις ενέργειες που στοχεύει να προβεί με σκοπό να προγραμματιστούν και να πραγματοποιηθούν άμεσα οι εξετάσεις για τη χορήγηση των αδειών τεχνικών επαγγελμάτων, οι οποίες έχουν να διεξαχθούν από τον Ιούλιο του 2022 και αποτελούν σοβαρότατο πρόβλημα, για περισσότερους από 100 επαγγελματίες τεχνίτες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, οι οποίοι αναγκάζονται να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά άνευ αδείας, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι. Επίσης, συζητήθηκε διεξοδικά το τεράστιο θέμα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά άνευ άδειας, πολλοί δε από αυτούς δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Κέρκυρας και έρχονται στην Κέρκυρα από άλλες περιφέρειες, και τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει αυτή η δραστηριότητα στην ποιότητα και κυρίως στην ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους αποδέκτες των υπηρεσιών τους. Τέθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση του προαναφερόμενου προβλήματος και αποφασίστηκαν ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν για τον περιορισμό της παράνομης αυτής δραστηριότητας των επαγγελματιών και για την προστασία των πολιτών – αποδεκτών των τεχνικών υπηρεσιών. Η όλη σύσκεψη έγινε σε κλίμα καλής συνεργασίας και κατανόησης της σοβαρότητας των αιτημάτων και αποφασίστηκε η σύσκεψη να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, με σκοπό να γίνεται αποτίμηση των ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν και να αξιολογείται το αποτέλεσμά τους.